Zonguldak'ın meşhur manda yoğurdunun ünü giderek yayılıyor. Bir hafta boyunca Ahilik haftası etkinlikleri kapsamında Kırşehirlilerle buluştu.

Zonguldak Esnaf Odaları Birlik Başkanı Muharrem Coşkun, Çaycuma Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir Kırşehir'de Zonguldak standında Kırşehirlilerle buluştu. Aynur Abla'nın getirdiği manda yoğurdu, peyniri, sucuğu, kavurması ve  tereyağı ile kestane balı gibi Zonguldak yöresine ait ürünlerin tanıtımına Coşkun'un yanı sıra Bartın Ticaret İl Müdürü Erhan Özcan ile Bartın Esnaf Odaları Birlik Başkanı Sinan Amasralı da katıldı.

Kırşehir'de Zonguldak'ı en iyi şekilde temsil ettiklerini belirten Aynur Çakar, "Destekleri için Sayın Coşkun'a ve Kandemir başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Zonguldak İlinin farkındalığını Orta Anadolu'da 81 ilin katıldığı Ahilik gibi önemli bir buluşmada gösterdik. Bunun için mutluyuz gururluyuz.

Zonguldak'ın adını Türkiye'nin her yerinde fuar, çalıştay, toplantı, etkinlik, seminer demedik, her yere taşıdık. Artık devletin ilgili kurumları ve bizim rehberlik ve öncülük yaptığımız sektöre giren insanlarımız da Alaplı ve Gerede'den dışarı çıkmaya başladılar. Bu farkındalığı başarmak için çok emek ve çaba verdik, bunu başarmanın mutluluğu bize yetiyor. Artık her kesim bir bir bu işe sarılmaya başladılar, geç de olsa artık gördüler. Zonguldak'ın taş topraktan ibaret olmadığını herkes fark etmeye başladı." dedi.

Çakar, ayrıca Aynur Abla Yöresel-Doğal-Organik-Ev-Ürünleri ve Aynur Abla Çaycuma Manda Yoğurdu adı altında tescilli iki markası olarak Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ve Zonguldak Ticaret İl Müdürü İsmail Maden'e de teşekkür etti.

(Haber: Şebnem Saka)