Kendisine tahsis edilen ödenekleri yatırıma çeviremeyen İl Özel İdaresi hayvancılığı teşvik için ayrılan 4 milyon liranın üzerine çöktü. Tarımın ve hayvancılığın her geçen yıl gerilediği, köylülerin bile manavdan alışveriş yaptığı bir dönemde Zonguldak İl Özel İdaresi, kırsal kesimde vatandaşları hayvancılığa teşvik etmek için ayrılan 4 milyon TL’yi 15 aydır hesaplarında bekletiyor.

Özellikle Çaycuma ve Gökçebey ilçelerinde yörenin coğrafi ve iklim koşullarına uygunluğu nedeniyle revaçta olan mandacılık sektörü Vali Ali Kaban’ın Özel İdare’de bekletilen parayı köylüye aktarmasını talep ediyor.

‘KÖYLER BOŞALIYOR, HAYVANCILIK BİTİYOR’

Özel İdare’deki paranın yatırıma dönüştürülmediği için eleştirdiği İl Genel Meclisi’nin AKP’li eski Başkanı İsmail Terzi’den sonra Zonguldak Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şenol Çakar da Özel İdare Başkanı Vacit Durdubaş’a tepki gösterdi. Halkın Sesi’ne konuşan Çakar, “Zonguldak manda yetiştiriciliği açısından Türkiye’nin önder kenti olması gerekirken, ne yazık ki hak ettiği yerde değil. Özellikle Çaycuma’da yoğunlaşan manda yetiştiriciliği geliştirilebilse, kentimize çok büyük katma değerler kazandırabiliriz. Köylerimiz boşalıyor, nüfusumuz azalıyor. Mandacılık desteklenirse köylerimize geri dönüşü de sağlayabiliriz” dedi.

 (Umut Erses)