2 milyon lira harcanarak yapılan Manolya Park’ta dün söküm çalışmaları başladı... Camii alanına dahil edilen parka giriş ve çıkışlar yasaklandı 

Manolya Açmadan Soldu!

Zonguldak 100’üncü Yıl Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin karşısında BAKKA desteğiyle İl Özel İdare tarafından yapılan ve halkın tek nefes aldığı Manolya Park dün cami alanına dahil edileceği için halkın girişine kapatıldı. Yapımı devam eden Uzun Mehmet Camisi’nin hemen yanında olduğu için Çevre Bakanlığı tarafından “sakıncalı” bulunan ve bu sebeple kafe faaliyeti sonlandırılan Manolya Park, dün itibariyle sökülmeye başandı. Park içindeki kafenin ise cami kütüphanesi olacağı öğrenildi. Öte yandan Karakum sahilinde denize girişlerin de yasaklanacağı öğrenildi. 

BOŞA GİDEN MİLYONLAR

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı(BAKKA) desteğiyle yaptırılan ve yaklaşık 1,5 yıldır kafe-restoran ve çay bahçesi olarak hizmet veren Manolya Park’ı, Ramazan ayında açılışı yapılacak olan Uzun Mehmet Camisi’nin açılışına kadar yetiştirmek isteyen Çevre Bakanlığı ve İl Müftülüğü, gerekli anlaşmaları yaparak çalışmalara başladı.

Dün devletin milyonlarca lirası harcanarak yapılan Park’ın müştemilatı sökülerek kamyonlarla taşındı. Valilik, içerisinde tesis olmayacak Manolya Park’a nasıl bir proje yapılacağı konusunda ise bir açıklama yapmadı.

Yeni çevre düzenlemesi için ise ne kadar harcanacağı bilinmiyor. 

(Halkın Sesi)