Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından Mili Egemenlik Caddesi Terminal Karşısında yapımı tamamlanan Manolya Park, ikinci kez ihale edildi. Manolya Park, İl Özel idaresinde yapılan ikinci ihale ile sahibini buldu.

Zonguldak Valiliği’nin Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı(BAKKA) destekli gerçekleştirdiği Manolya Park’ın kafe ve restoranlarının ihalesi bugün yapıldı. Karadeniz’e sıfır alan için iki firma teklif verdi.

Birinci ihaleyi kazanan Essena Firması ile Sürçay(Sürmene Çay Fabrikası) ortağı olan Öğün Şirketi ihaleye katıldı. Daha önce ihaleyi alan firma olan Essena 29 bin 900 lira fiyat teklifi verirken, Öğün firması da 33 bin 330 liraya kira teklifini sundu. Özellikle Karadeniz’de marka olan ve İstanbul, Gaziantep ve İzmir’de de şubeleri bulunan Öğün firmasının güçlü sermaye yapısıyla yatırıma gideceği öğrenildi.

Böylece Manolya Park, İl Özel İdaresi’nde yapılan ikinci ihale ile sahibini buldu.

MANOLYA PARK’TA NE OLMUŞTU?. 

Manolya Park için 27 Ağustos tarihinde yapılan ihaleye 8 firma katılmış ve 41 bin 750 TL. artı KDV ile bir firma ihaleyi almıştı. Ancak ihale fiyatı yüksek bulunduğu için ihale iptal edilmiş ve 15 Ekim’e ertelenmişti.