Zonguldak’ın özlemle beklediği kar sağlam geldi. Yoğun kar bazen tedbirsizlikten sıkıntılara neden olurken yüksek kesimlerde ise seyrine doyum olmayan güzellikler sunuyor. Karla kaplanan doğal güzellikleri paylaşan vatandaşlar, "Bazen çilesi olsa da manzarası yeter" yorumu yapıyor.   

Son üç gündür il genelinde etkili olan kar yağışı ve soğuk havada yollar kapandı. Araçlar yollarda kaldı. Karayolları ekipleri Zonguldak – Ankara ve Zonguldak Ereğli karayollarında kar küreme ve tuzlama çalışması yapmasına rağmen yola tedbirsiz çıkan sürücüler yollarda kaldı. Şehir merkezindeki rampalı yollarda ekiplerin yetersiz kalması sonucu araçlar yollarda kaldı. Vatandaşlar yaya olarak çarşıya inmek zorunda kaldı.

Şehir merkezinde kar yağışı etkisini yitirirken yükseklerde etkisini oluyor. Şu an kadar 43 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor.

Kar ve kış şartları bir takım olumsuzlukların yanında seyrine doyum olmayan manzaraları da beraberinde getiriyor. Bol ormanlarla kaplı dağ yollarındaki kar manzaraları beyaz güzelliği gözler önüne seriyor.  

Bu arada doğal güzelliğe sahip Harmankaya şelalesinin karlı görüntüsü de eşsiz manzaralar sunuyor. (Haber Merkezi)