MASKELER SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ULAŞTI

Zonguldak Gençlik Hizmetleri  ve Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi tarafından korona virüs nedeniyle üretilen siper maskeler, Başkent Diyaliz Merkezi’nde görev yapan sağlık personeline teslim edildi.
+++++
Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan, çok sayıda kişinin ölümüne neden olan korona virüs salgını nedeniyle tedbirler her geçen gün artıyor. Korona virüs salgınında en önemli görev ise sağlık personellerine düşüyor. Zonguldak’ta da hızla yayılan korona virüs pandemisinden en çok etkilenecekler arasında ise diyaliz hastaları ve sağlık personelleri yer alıyor. Zonguldak Gençlik Hizmetleri  ve Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezipandemi nedeniyle zorlu şartlar altında çalışan Başkent Diyaliz Merkezi’ne kayıtsız kalmadı. Geçtiğimiz hafta siper maske üretimine başlayan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü aracılığıyla Atatürk Devlet Hastanesi personelinin ardından, Başkent Diyaliz Merkezi’ne de yardım elini uzattı. Zonguldak’ın Bakacakkadı Beldesi’nde faaliyet gösteren Başkent Diyaliz Merkezi personelleri, maske desteğinden dolayı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür ettiler. 
Koç; ''Yapılan bu jestten dolayı teşekkür ediyoruz''
Başkent Diyaliz Merkezi Sorumlu Hekimi Murat Koç, “Türkiye'nin zor gününde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bu yapmış oldukları jestten dolayı çok teşekkür ediyoruz. Sağlık konusunda bulaşımı engellemenin en güzel yollarından bir tanesi de maske ve eldiven diyoruz. Bir maskeyi elde etmek kolay değil. Gerçekten uğraşmışlar ve çok güzel yapmışlar sağ olsunlar. Yapanların ellerine sağlık, çok teşekkür ediyoruz. Bu sürede hastalarımız da çok mutlu olacaktır. Çünkü; bizden onlara bulaş olmayacak, onlardan da bize bulaş olmayacak. Dolayısıyla yayılımı burada kesmiş olacağız.” dedi.
Elma;''Kişisel koruyu ekipmanlarının kullanımı çok önemli
Diyaliz Merkezi Sorumlu Hemşiresi Fatma Elma ise, “Bu zorlu süreçte emeği geçen herkese gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Çünkü; kişisel koruyucu ekipman kullanımı çok önemli. Arkadaşlar da emek vermişler, uğraşmışlar.  Sağlık çalışanlarına destek oldukları için teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar ellerine sağlık.” şeklinde konuştu.