Topaloğlu, MEB'i göreve çağırdı!

Özel okullar ve yurtlar ücret talep etmesin!

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu, özel okul ve yurtların velilerden ücret talep etmesine karşı bir çözüm bulunması gerektiğinin altını çizerek, Milli Eğitim Bakanlığı'nı göreve çağırdı.  

Topaloğlu'nun açıklaması şöyle:

"Salgın yüzünden Özel okullar kapanmış olmasına rağmen veliler sanki okullar açıkmış gibi ödeme yapmaya devam etmektedirler. Ya da veliler bu özel okullara ödeme yapmaya zorlanmaktadır. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı bir ara çözüm bulmalıdır. Hem okulları gözeten hem de velileri zor durumda bırakmayacak bir çözüm mutlaka üretilmelidir.

Biliyoruz, bu okullarda birçok çalışan Öğretmen ve yardımcı personel var. Ancak hiç hizmet almadan ödemeye zorlanan veliler var. Bu durum Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çözüme kavuşturulmalı, velilerin üzerindeki yük azaltılmalıdır. Bu konu önümüzdeki süreçte bir çok veliyi ve bu Özel okulları karşı karşıya getirecektir.

Diğer yandan kapalı olmasına rağmen Özel yurtlar öğrencilerden ücret talep etmektedirler. Bu durumu kabul etmek mümkün değildir. Devlet kendine bağlı yurtlarda sorunu çözerken, Özel yurtlarla öğrencileri karşı karşıya getirecek bir tutum içerine girmiştir.

Bu durumda acilen ele alınarak bir çözüm üretilerek öğrencilerin mağduriyetleri giderilmelidir.

İlgili Bakanlıkları ve kurumları bu konularda acilen göreve çağırıyoruz." (Haber Merkezi)