Gökhan Demir şov yapmakla suçladı… AKP’liler Akdemir’e soramayınca gazetecilere sordu

Meclis karıştı!

Zonguldak Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısının ilk birleşimine imar değişiklikleri ve CHP-AKP gurubu arasındaki polemik damgasını vurdu.  Toplantı sonunda söz almak isteyen AKP’li meclis üyesi Mustafa Çağlayan ve AKP Gurubu sözcüsü Abdullah Karagüzel gündem dışı söz almak istemeyince Belediye Başkanı Akdemir’den, “Gündem dışı söz yok” cevabı aldılar. Bunun üzerine araya giren CHP’li meclis üyesi Gökhan Demir, “Gazeteciler, Abdullah Karagüzel  sizi çağırıyor. Karagüzel şov başlıyor” dedi. AKP’li Çağlayan, “Bu koltuklar soru sormak için. Soru soramayacaksak burada ne işimiz var?” diyince Demir, “Yukarı başkanın yanına çıkıp sorsanız olmaz mı? İlla ki kameraların karşısında konuşacaksınız” diyerek çıkıştı.

“BELEDİYE ZARARA UĞRATILDI”

Akdemir’in soru sorulmasına müsaade etmeden oturumu kapatması üzerine  CHP’li üyeler meclis salonunu terk etti. AKP gurubu ile birlikte gazetecilere açıklama yapan Abdullah Karagüzel,  “Ben size sorumu yine de soracağım. Siz Akdemir’in kendisine iletirsiniz. Geçtiğimiz günlerde Milli Egemenlik Caddesi’nin bir tarafında göçme olmuştu. Sayın Belediye Başkanı, ‘Burayı Kara Yolları’nın yapması lazım ama biz yapıyoruz dedi. Bizler, Sayın Belediye Başkanı’na buranın maliyetini soracaktık. İkincisi burası Karayolları tarafından bir protokolle Zonguldak Belediyesi’ne devredildi. Belediye, Karayollarına bu yolu, karayollarının talepleri doğrultusunda geri iade edemediği için Zonguldak Belediyesi burayı yaptı. Normal şartlarda burayı belediyenin yapması, Zonguldak halkının zarara uğratılmasıdır. Karayollarına aynı protokolle siz bu yolu neden devretmiyorsunuz? Bunu soracaktık.  Ak Parti gurubu olarak görevimizi yapıyoruz.” dedi.

SOĞUKSU OTOPARKI PAZARCILARA TAHSİS EDİLDİ
Öte yandan dünkü oturumda İncivez Mahallesi’nde yapılan imar değişikliklerine ilişkin rant iddiaları CHP ve AKP’li meclis üyeleri tarafından yalanlanırken, CHP Grubu adına konuşan Tahsin Erdem, “Herhangi bir ranta açılacağı ya da kat yoğunluğunun olacağı kat artması söz konusu değil. Hem CHP, hem de AKP’li üyelerle değerlendirilecektir. Mutlaka bu hususlara dikkat edilecektir” dedi. Dünkü toplantıda Soğuksu Pazaryeri’ndeki otoparkın haftanın belli günleri Pazarcılar Odası’na tahsisi AKP gurubunun muhalefetine rağmen geçti.

 

DERYA AKTAŞ