Gazetemiz ortaklarından Gazeteci – Yazar Mustafa Özdemir ile Gazeteci Akay Turan, Elmas TV’de Zonguldak’ın Nabzı programında gündemi değerlendirdi.

Elmas TV’de Murat Altay ile Zonguldak’ın Nabzı programının dün akşamki konukları gazeteciler Akay Turhan ve Mustafa Özdemir oldu. Murat Altay’ın sunduğu Zonguldak’ın Nabzı Programı’nda konuşan Özdemir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yerel medyanın içinde bulunduğu durum, basın özgürlüğü ve yerel seçimler ile adaylar üzerinde konuştu. 

Özdemir, “Medyanın birilerini memnun etmek gibi bir kaygısı olmamalı. Bir yetkilinin çıkıp gazetecilerden memnunum demesi. Mesela muhalif bir haber yapsa memnun olmayacaklar mı? Yoksa gerçekten özgür bir medya var Zonguldak’ta, bizi de eleştiriyorsunuz mu diyorlar? Ben bunun tartışılması gerektiğini düşünüyorum.” ifadesini kullandı.  

Akay Turan’ın da çeşitli konularda görüşünü dile getirdiği programda çalışan gazeteciler gününde basının durumu, medya siyaset ve kent üçgeninde yaşananlar, medyanın kentte yaşananlar üzerinde etkisi ve yerel seçimler öncesi aday tartışmaları üzerine önemli detaylar dilegetirildi. 

İŞTE PROGRAMIN VİDEOSU

Yerel basın ve yerel siyaset üzerinde önemli konuların ele alındığı programın videosu şöyle: