CHP Eski milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, son günlerde bazı internet sitelerinde kendisiyle ilgili çıkan bilgilere tepki gösterdi.

Avukatı Faik Fergün Özbal aracılığıyla yazılı açıklamada bulunan Haberal, "Son günlerde bazı internet sitelerinde müvekkilim Prof. Dr. Mehmet Haberal'la ilgili  olarak 'Mehmet Haberal dünya çapında bir profesör doktor. Ergenekon kumpasında tutuklanmış, yıllarca hapis yattıktan sonra CHP'nin kendisini vekil yapmasıyla beraber hapisten kurtulmuştu' şeklinde haber ve yazılara rastlanmaktadır.

Bu yoldaki beyanlar tümüyle asılsız ve dayanaktan yoksun olup toplumun yanlış bilgilendirilmesine yol açmaktadır." dedi.

Haberal, açıklamasında, şunları söyledi:

"Müvekkilim Ergenekon kumpası nedeniyle Fetö'cü kumpasçıların büyük yalanları ve suçlamaları ile haksız biçimde 4 yıl 4 ay cezaevinde kalmış, yaşam hakkı gasp edilmiş, değerli zamanı gasp edilmiş, kumpas yargılaması sonucunda 12 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edilmiş, 05.08.2013'te infaz yasaları gereği cezaevinde kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verilmiştir. Müvekkilimin tahliye edilmesinin CHP milletvekili seçilmiş olması ile hiçbir ilgisi yoktur.

Tüm kamuoyunun bildiği üzere yıllar sonra Fetö Terör Örgütü'nün sahte belgelerle yaratmaya çalıştığı Ergenekon isimli bir terör örgütünün gerçekte hiç olmadığı, tüm delillerin sahte olduğu ortaya çıkmış ve müvekkilim Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın beraatine karar verilmiştir.

Basının haber verme, eleştir, yapma hakkı olmakla beraber verilen haberin güncel ve objektif olması gerekli ve zorunludur. Bu yolda yapılan haberlerin güncellikle bir ilgisi olmadığı gibi gerçeklere de uymadığı kesindir. Yaşanılanların ve yaşatılanların basitleştirilerek unutulmasının önlenmesi tarihi bir sorumluluktur. Bu yönü ile konuyu kamuoyunun bilgisine sunarız" (Haber Merkezi)