Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde 21 Şubat 2014 tarihinde, yeni aldığı motosikletiyle işçi servisinin altında 10 metre sürüklenerek hayatını kaybeden 23 yaşındaki Mert Çebi, ölümünün ikinci yılında mezarı başında anıldı.
2 yıl önce, 67 DU 859 plakalı motosikletiyle Zonguldak-İstanbul karayolu üzerinde seyreden Mert Çebi, G.G. idaresindeki 34 GG 5287 plakalı otomobille çarpıştıktan sona karşı şeride geçerek İ.K.’nin kullandığı 67 ND 038 plakalı işçi servisinin altında 10 metre sürüklenerek hayatını kaybetmişti. Çebi, ölümünün ikinci yılında mezarı başında anıldı.
Çebi’nin mezarı başına giden motosiklet tutkunlarını baba Mehmet ve anne Özlem Çebi karşıladı. Birçok üyenin gözyaşlarına hakim olamadığı anma programında motosiklet kulübü üyeleri mezara karanfil bırakarak dua etti.
Kazanın üstünden iki yıl geçmesine rağmen hala acılarının taze olduğunu ifade eden Zonguldak Motosiklet Kulübü Başkanı Suat Ölmez, "2014 yılında kaybettiğimiz üyemiz, canımız kardeşimiz Mert Çebi’yi mezarı başında anmak için tekrar buraya geldik. Yaşına binaen 23 adet karanfil bıraktık. Ailesi burada, sevenleri buradalar. Her sene bunu tekrarlayacağız. Allah motosiklet sürücülerine kaza bela vermesin. Kardeşimiz genç yaşta elim bir kaza sonucu hayatını kaybetti. Motosikletlileri kimse fark etmiyor. Bize hiçbir şekilde değer verilmiyor. Halbuki trafikte, vergide her şeyimiz aynı. Ancak sürüş olayına geldiğimiz zaman biz motosikletlileri hiç yerine koyuyorlar. Bizleri kendi evlatları gibi düşünseler bu kazalar olmayacak" dedi.
Mert Çebi’nin gözü yaşlı babası Mehmet Çebi de anma programına gelen motosiklet kulübü üyelerine teşekkür etti. Baba Mehmet Çebi, "Oğlum gibi genç yaşta motosiklet kazasında ölenlere rahmet diliyorum. Tüm ailelere baş sağlığı diliyorum. Oğlumdan sonra benzeri birkaç kaza daha oldu. O ailelerle dayanışma içerisinde olmak istiyoruz. Aynı acıları onlar da yaşıyorlar. İnşallah ülkemizde motosikletle ilgili insanlar biraz daha duyarlı olur. Bu konuda onları bu dikkate çekmek istiyoruz" diye konuştu.
Öte yandan anma programında O Ses Türkiye şampiyonlarından ve ZMK üyesi Hasan Doğru da hazır bulundu.