Ben,  Emine Oyalin Akkutay Kerman.  24 Eylül 1937 de  Kozlu' da  doğdum.  İlkokulu Kılıç Okulu’nda okudum.   İstanbul Atatürk Deneme Lisesi mezunuyum.  İstanbul Üniversitesi'nde Jeoloji okudum.   – bitiremedim  -   1960 yılında Osman Kerman ile evlendim...   Leyla adında bir kızım, Ömer adında bir oğlum var. Eşimin görevi dolayısı ile A.B.D.  ve MEXİCO'da yaşadım. Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı üyesiyim.  25 sene Faruk Pekin ile Dünyayı gezdim. 60 civarında ülke...   Eşim ressam Osman Hamdi beyin torunu olur.  2006 da kaybettik. Halen İstanbul'da yaşıyorum.

Zonguldak ile olan hikayeme gelince...   Annemin babası Şerif İmralbinbaşısı...  Aynı  zamanda mühendis. Çanakkale ve Suriye cephelerinde savaşmış. 1922 de Ordudan istifa edip Kozlu'ya  gelmiş. Önce İtalyan ortaklığı, sonra Türk olan Kömür -İş de çalışıyordu. Mesul Müdür denirdi kendisine. Ben onların evinde doğdum.  Sonra babam Zonguldak Maden Mektebini  bitirince aynı şirkete giriyor ve  de annemle evleniyor... 1950 ye kadar oradaydık.  Demokrat Parti gelince EKİ umum müdürü İhsan Soyak ve arkadaşlarını görevden aldı.  Babam özel sektöre geçti…

Oyalin Akkutay Kerman  (10 Ağustos 2020)

Not: Oyalin Akkutay Kerman Sayfamıza tarihsel ve kültürel olarak sürekli bilgi yardımında bulunan çok değerli takipçimizdir. 70 yıl sonra tekrar Zonguldak ziyaretinde bulunmak, büyüdüğü yerleri görmek istiyor. Pandemi ve sağlık durumları olanak verirse yapılacak görüşme ve ziyaret siz takipçilerimizle paylaşılacaktır.

Zonguldak Nostalji

(y.yıldırım)