Gece saat 22.00'yi gösterdiği sırada yüzlerce araç Türk ve Filistin Bayraklarından oluşan konvoyla kent merkezinde adeta korna sesleriyle yeri göğü inletti.  
İsrail’in Müslümanlar için kutsal sayılan Mescid-i Aksa'ya saldırısını protesto etmek için bir araya gelen yüzlerce araçlık konvoy, kent merkezine hareket etti. Madenci Anıtında bir araya gelen binlerce kişi İsrail’in yaptığı zulmü protesto etti. 

 

Madenci Anıtında bir araya gelen binlerce kişi tüm dünyanın gözü önünde yaşanan vahşetin son bulmasını istediler. Kalabalık, “Katil İsrail”  şeklinde de sloganlar attı. Protesto gösterisi devam ediyor. 
 

Bu arada aynı saatlerde  TBMM, siyasi parti gruplarının ortak imzası ile İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını kınadı. TBMM'de AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP, İsrail'in Mescid-i Aksa'daki saldırılarını kınadı. Ortak bildiride, "İsrail'in operasyonları hukuk dışı, gayri insani" ifadelerine yer verildi.
Ortak bildiride şu ifadeler yer aldı: Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak bu zulmü ve hukuk tanımazlığı şiddetle kınıyoruz.
İsrail'in, Kudüs'e ilişkin BM Güvenlik Konseyi, BM Genel Kurulu kararları dahil olmak üzere uluslararası hukuka aykırı uygulamalarına karşı uluslararası toplumun daha fazla vakit kaybetmeden etkili ve sonuç verici bir şekilde harekete geçmesi için bütün dünyaya çağrıda bulunuyoruz” dendi.

AŞKAR: İSRAİL BÖLGEDE DÜŞMANLIK OLUŞTURUYOR

Memur-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar,  Madenci Anıtında yaptı konuşmada İsrail’in bölgede düşmanlık oluşturduğunu ve mazlumları ezdiğini söyledi. İsrail’in katil olduğunu kaydeden Aşkar, Filistin halkına yönelik işgalin son bulmasını istedi. Madenci Anıtındaki kalabalık Aşkar’ın sözlerini sık sık, “Zulme karşı omuz omuza” sloganlarıyla konuşmasını kestiler. Sosyal mesafe uyarısının da yapıldı.  “Siyonist köpekler hesap verecekler/ Kudüs bizimdir, bizim kalacak” şeklinde sloganlardan sonra Flistin halkı için dualar edildi. Protesto eylemi olaysız şekilde sona erdi.