İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, akaryakıt zammına tepki gösterdi. Erkmen, "Millete verileceğine milletten alınıyor" dedi. 
Erkmen açıklamasında, şunları kaydetti:
"Akaryakıta yapılan %188 ÖTV artışıyla hükümet hazinede kaynak kalmayınca elini bir kez daha milletin cebine atmış, böylelikle destek kaynağının hazine değil milletin cebi olduğunu göstermiştir. Esnaf ve ticaret sahibi aradan çıkmışken vatandaş geçim sıkıntısı içerisinde inlerken, faturaları nasıl ödeyeceğini düşünürken bu zamlar herşeye yeni bir zammı da beraberinde getirecektir, hayat daha da zorlaşacaktır. 
Benzinde ÖTV’ye %55, motorinde ÖTV’ye %67 ve LPG’deki ÖTV’ye %188 zam yapıldı. Emekliye, işçiye, memura, çiftçiye layık görülen %4’lük, %5’lik zam daha temmuz ayı gelmeden katbekat vatandaştan geri alınmıştır. Bilindiği üzere ülkemiz pandemi döneminde halkına sağladığı doğrudan destek oranında G20 ülkeleri içerisinde son sırada yer almaktadır. Bu bir bakış açısıdır. Şimdi de esnafa destek görüntüsü altında dağıtılacak tutarın çok çok üzerinde bu meblağ vatandaşın cebinden alınacaktır.
Hükümete çağrımız milletin cebinden ellerini çekmeleri, milletin sırtından kaynak yaratmak yerine verimsiz yatırımlardan yolcu geçiş, hasta garantili hastanelerden, otoyollardan, israftan vb.. uygulamalarından vazgeçip ülke kaynaklarını gerçekçi biçimde kullanarak bu kaynakların vatandaşlarımıza harcanmasıdır. Milletimiz kendi cebinden alınarak kendisine kullanılmasını değil, böyle zor bir zamanda soysal devlet anlayışı içerisinde devlet olarak kaynak yaratılıp kendisine nakdi destek sağlanmasını beklemektedir." (Haber Merkezi