Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, İstiklal Marşı’nın kabulünün 96’ncı yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

İstiklal Marşı’nın hep bir ağızdan coşkuyla söylenen tek metin olduğuna vurgu yapan BEÜ Rektörü Özer, "Milletimizin destansı mücadelesinin benzerine az rastlanır bir metinle taçlandırılarak anlatıldığı İstiklal Marşımızın kabulünün 96. Yıl dönümünü kutluyorum. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kalemiyle milli mücadelenin vücut bulmuş hali olan İstiklal marşımız vatan aşkıyla tutuşan bir milletin azmini ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir.

Korkma! Diye başlayan “Hakkıdır, Hakk'a tapan, milletimin istiklâl! Dizesiyle sona eren bu marş bir milletin bağımsızlığa duyduğu inancın yürek sesi olmuştur. Yazıldığı dönemde cephedeki askere moral, cephe gerisinde savaşan halka dayanak olan İstiklal Marşımız bugün de aynı canlılığıyla milletimizin göğsünü kabartan, yüreklendiren, hep bir ağızdan coşkuyla söylenen tek metindir” dedi.

BEÜ basın bürosundan gönderilen kutlama mesajında son olarak, “Her dizesiyle tarihe altın harflerle yazılan Türk Milletini anlatan İstiklal Marşımız, milli duruşumuzun en belirgin göstergesidir. ‘Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın!’ Diyen Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor İstiklal Marşımızın kabulünün 96’ncı yıl dönümünü kutluyorum.” İfadeleri yer aldı.