Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Engelleri aşma azmine sahip tüm engelli vatandaşları saygı ve sevgi ile selamladığını dile getiren Tosun, "'3 Aralık'... Duyarlılığa, yüreğimizdeki kıpırtılara çağrı günüdür. Farklılıkları sevgiye dönüştüreceğimiz bu özel günün, toplumsal farkındalığın artmasına ve engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun'un açıklaması şöyle:

"Engellerin hayatı birlikte yaşamaya engel olmadığını bir kez daha hatırladığımız "3 Aralık Dünya Engelliler Günü"nün tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam getirmesini diliyorum.

 

Önce insan diyen ve insanı yaratılmışların en şereflisi olarak gören bir toplumun evlatları olarak bizler; spordan sanata, edebiyattan eğitime kadar her alanda önemli başarılar elde eden engelli kardeşlerimizin kendilerine gerekli imkân ve fırsatlar tanındığında çok büyük başarıların altına imza attığına şahidiz.

 

Toplumun uyum içerisinde bütünleşmesi, saygı ve sevgi ortamında birbirlerini anlayarak yaşayabilmesi ancak eğitimle mümkündür. Bu ortamı Zonguldak'ımızda yaratmak ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak en büyük gayemizdir. Bu nedenle engelli çocuklarımızın sosyal, kültürel ve mesleki açıdan gelişimlerini sağlayarak hayatın her alanına etkin katılımları için elimizden geleni yapacağız.

 

Hayatın içinde bir ve bütünüz...

Hak temelli yaklaşımla sağladığımız eğitim hizmetlerimizle, özel öğrencilerimizin ve ailelerinin sosyal hayata tam katılımlarını amaçlıyoruz.

 

Adımlarımız hepimiz için farklı şekillerde olabilir. Önemli olan, kalpten kalbe giden sevgi köprüsünü yürüyerek geçebilmektir.

"3 Aralık"... Duyarlılığa, yüreğimizdeki kıpırtılara çağrı günüdür. Farklılıkları sevgiye dönüştüreceğimiz bu özel günün, toplumsal farkındalığın artmasına ve engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını diliyorum.

 

Öncelikle İlimizde eğitim görmekte olan engelli öğrencilerimiz ve kurumumuzda çalışan engelli bireylerimiz başta olmak üzere; engelleri aşma azmine sahip tüm engelli vatandaşlarımızı saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Özel eğitim için emek harcayan yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve diğer paydaşlarımıza teşekkür ediyor; yaşamın tüm alanlarında engelsiz bir dünya temenni ediyorum." (Haber Merkezi)