Batı Karadeniz Bölgesi Spor Çalıştayı için Zonguldak’ta bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Spor Kurulu Başkanı Yıldırım Kaya ve beraberindeki heyet, bir zamanların fırtına gibi esen Milli futbolcusu merhum Muzaffer Badalıoğlu’nun mezarını ziyaret etti.

İlk olarak Emirgan Otel'de yapılan Batı Karadeniz Bölge Spor Kurulu toplantısına, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Spor Kurulu Başkanı Yıldırım Kaya ile birlikte il genelindeki spor kulüpleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Ayrıca programda Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, aday adayları ile partililer de hazır bulundu. Toplantının ardından Fener sahasında mobil sağlık aracının açılış törenine katılan heyet, daha sonra bölgenin yetiştirdiği en önemli Milli futbolculardan Muzaffer Badalıoğlu’nun mezarını ziyaret etti. Kaya ile beraberindekiler, Merhum Milli futbolcunun mezarına kırmızı karanfil bırakıp dua etti.

Başkan Akdemir, mezar başında yaptığı açıklamada, “Milli Futbolcu Merhum Muzaffer Badalıoğlu’nu mezarı başında andık. Türk sporuna büyük katkıları olan Merhum Milli futbolcumuz Muzaffer Badalıoğlu’ya Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.” dedi.

MUZAFFER BADALIOĞLU KİMDİR?

Muzaffer Badalıoğlu. 13 Kasım 1960 yılında Zonguldak'ta doğdu. 1978-1979 sezonunda Zonguldakspor'da profesyonel olan Muzaffer, 185 maçta 8 gol atmıştı. Daha sonra Samsunspor’a transfer olan Badalıoğlu, aynı zamanda Milli takımda oynuyordu.

Ünlü futbolcu, Samsunspor kafilesini taşıyan otobüsün Malatyaspor deplasmanına giderken 20 Ocak 1989’da Havza ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmişti.