3 buçuk trilyonda bir ihtimal gerçekleşti, Sayısal Lotoda son iki çekilişte aynı 5 rakam peşpeşe çıktı

 

Milli Piyangonun 20 gün arayla yapılan iki çekilişinde 6 numaradan 5’ inin birbiriyle aynı olması şaşkınlık yaratırken, gözler bir kez daha idarenin üzerindeki şaibe iddialarına çevrildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Üyesi Deniz Yavuzyılmaz “Bu ihtimalin 3.5 trilyonda bir olduğunu” belirterek, “bilimsel hesaplamaları bile zorlayan bu durum çekilişler üzerinde bir müdahale olduğu ihtimalini artırıyor.” dedi

Milli Piyango'nun 20 gün ara ile yapılan Sayısal Loto çekilişinde çıkan 5 numara da birbirinin aynısı oldu. 6 Haziran'daki çekilişte 5-11-24-39-41-44 numaraları, 27 Haziran tarihli çekilişte ise 5-11-24-30-39-41 sayıları küreden düştü. Her iki çekilişte de 5-11-24-39- 41 numaraları aynı çıktı.

Konuya ilişkin CHP’li Yavuzyılmaz şu açıklamalarda bulundu:

“20 gün ara ile iki çekiliş yapılıyor ve 6 numaradan 5'i aynı çıkıyor. Bu durum 3,5 trilyonda bir ihtimal. Bir süredir şaibe iddiaları ile gündeme gelen talih kuşu güven vermiyor. Üstelik son çekişte 6 bilen yine Ankara Yenimahalle'den. Sürekli Yenimahalle'ye çıkan ikramiyeler dikkat çekici.

3,5 trilyonda bir ihtimal gerçek oluyor, altı adet numaranın beşi aynı çıkıyor. Üstelik 644 kişi de bu rakamları bilmiş, inanılması güç bir durum. Bu, Sayısal Loto tarihinde yapılan toplam 1335 çekiliş içinde, oynanan kolon sayısına oranla en yüksek 5 bilen kişi sayılarından biri. Eğer Sayısal Loto çekilişlerinde 5 bilen sayısı 256 kişinin üzerine çıkıyorsa, bu durum çekilişlerdeki bilimsel hesaplamaları zorlayan bir müdahale olduğu ihtimalini artırıyor.”(Haber merkezi)