Zonguldak'ın Karaelmas Mahallesinde telefonla konuşan yaşlı adama minibüs çarptı. Çaycuma devrek Gökçebey İlçe duraklarının bulunduğu alandaki düzensizliğin, bu tür kazalara davetiye çıkardığını belirten mahalle sakinleri, yetkililerin durak ve çevresinde tedbir almasını istedi. 

Karaelmas Mahallesi Mustafa Aşçı Sokakta, iddiaya göre minibüs durağı önünde telefonla konuşan Hayri D'ye geri geri çıkan minibüsün çarptı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri hafif yaralanan Hayri D'ye olay yerinde ilk müdahaleyi yaparak Atatürk Devlet Hastanesine kaldırdı. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken kafasından hafif şekilde yaralanan Hayri D'nin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bu arada mahalle sakinleri Devrek Çaycuma minibüs duraklarının tehlike arz ettiğini belirtti. Minibüslerin kavşakta kontrolsüz ve dikkatsiz bir şekilde manevra yaptığını ifade eden vatandaşlar, “Bazı sürücüler, durağın dışındaki yolu kontrolsüz bir şekilde kullanarak can güvenliğimizi tehlikeye atıyorlar. O bölgede geri geri çıkarken muavinlerin sürücüye yardımcı olması lazım. Bazı sürücüler ise kavşağı kullanmadan ters şeritten durağa giriş çıkış yapıyor. Kafalarına göre dönüyorlar. Yoldan geçen çoluk çocuk ve yaşlılarımız için bu durum çok tehlikeli. Yetkililer buradaki başı boşluğa dur desin” şeklinde konuştu.