Vatandaşlar, mobil Halkbank önünde para çekmeyi bekliyor...

“KEYFİMDEN ÇIKMIYORUM”

Halk Bankası Zonguldak Şubesi’nde bir görevlide koronavirüs tespit edilmesinin ardından boşaltılan banka, kente getirilen mobil araçlarda hizmet verecek. Bu arada bankadan para çekerek ihtiyaçlarını gidermek isteyen kalp hastası bir kadın, “Benim ilaçlarımı kim alacak? Keyfi değil, mecburiyetten para çekmek için çıkıyorum” dedi.

Madenci anıtı karşısına park eden mobil araçlar, banka müşterilerine bu araçlarda hizmet verecek. Bankada ise özel ekipler tarafından dezenfekte çalışması başlatıldı. Ekipler, bankaya gelen vatandaşlara, “Hizmetimiz öğleden sonra mobil araçlarımızda devam edecek. Şu anda bankaya kimseyi alamıyoruz” diyerek geri gönderdi.

“KALP HASTASIYIM, KİMSEM YOK, KEYFİMDEN ÇIKMIYORUM”

Halk Bankasına ait mobil hizmet otobüsünde bekleyen görevlilere alımın ne zaman olacağını soran Sevim Alkan isimli vatandaş, ihtiyaçlar için mecburiyetten dışarıya çıktıklarını anlattı.

Halkın Sesi’ne konuşan Alkan,  kalp ve şeker hastası olduğunu belirterek, “Öğleden sonra alım yapılacakmış. Para çekeceğim. Anjiyo oldum. Oturduğum yerde 5 ay önce kalp krizi geçirdim. İhtiyaçlarımı kim alacak? Ben tek başıma oturuyorum. Haydi bakalım kime diyeceksin? Kim alacak? Yağım bitiyor, peynirim bitiyor, ilacım bitiyor. Kim alacak bunları? Keyfime değil. Keyfi çıkmak yok. Haksız mıyım? İlacım var, iğnem var, mecbur çıkıp alacaksın. Bunları kim alacak?” ifadesini kulandı.

Halkın Sesi