Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu ve Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, Görevlerini yerine getirmeyen, Kilimli Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Melemez’e ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş’a yaptığı basın toplantısında açtığı ağzını yumdu gözünü. Recep Demirtaş’ın köy muhtarlarına alması gereken bilgisayarlarını almayarak oyaladığını ve Köksal Toptan’ın elini ayağını eteğini öperek Genel Sekreter olduğunu ifade eden Nas; “Recep Demirtaş, Anap zamanı Anap’lı, DSP zamanı DSP’li omurgazıs bir adamın teki. Ben lafımın arkasındayım. Herkes görevini yapacak. Arkasında bir tek Köksal Toptan var. Bir tek el öpme ile bu işler olmuyor arkadaşım. Muhtarlarımın bilgisayarları alınsın” dedi.

Dün dernek binasında basın yaptığı basın toplantısında Muhtarlar Derneği olarak hiçbir zaman ne siyasi partinin atamış olduğu bürokratlara ses çıkarmadıklarını belirten Nas, yaptığı basın toplantısında şunları söyledi:

“Son günlerde Zonguldak’ta Gençlik Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz bütün belde ve ilçeleri dolaştım. Her gittiğim yerde bu arkadaşımı orada gördüm. Yapılacak yatırımları gördüm. Kilimli de Cumhuriyet İlköğretim okulunda beden öğretmeni olan bir arkadaşımızdı. Gençlik Spor İl Müdürü oldu makamına dahi gidip çayını içmedim. Oda çok sevdiğim bir kardeşimiz. Biz işlerin yürümesinden yanayız. Birilerini kurumlara atarlar ama önemli olan o kişilerin kurumlara bakışı hem de insanlara saygılı bakışırdır. Ankara’ya gittiğimde bakanla karşılaştık. Bana ‘Gençlik Spor İl Müdüründen memnunumsunuz’ diye sordu. Bende bakana ‘çok değerli bir müdürümüz var bende kendisini tanırım’ dedim. Bana da ‘Eğer orayı vatandaşı benimsiyorsa bizimde ona bir şey söylemeye sözümüz yok’ dedi. Bu Uğur Akdeniz’i görevden almak için düşünenler. Alınıp alınmadığını da bilmiyorum. Görevden almak isteyenlere bir şeyler söylemek istiyorum”

“EMEKLİ OLUP TA TEKRAR İŞE BAŞLAYAN TEKRAR BİR KURUMUN BAŞINA MÜDÜR OLARAK ATANIR MI?

“Harun Melemez var. Bu arkadaşımız daha önce Zonguldak’ta Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yaptı. Kendi isteğiyle emekli oldu. Gitti ticarete atıldı ve işlerinin başına geçti. Kilimli ilçesi kuruldu. İlçe Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bir arkadaşımız kurucu olarak atandı.  Her türlü işlerini yaptı. Bir baktık ki Kilimli Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne Harun Melemez atanmış. Acaba dünyada emekli olup ta tekrar işe başlayan tekrar bir kurumun başına müdür olarak atanır mı? Hem diyeceğiz ki gençlerin önünü açacağız. Hem diyeceğiz ki daha verimli çalışacak daha heyecanlı insanlar lazım diyeceğiz. Şimdi emekli olmuş bir kişiyi tutacağız Kilimli ilçesine Sosyal Hizmetler İl Müdürü olarak atayacağız. Sosyal Yardımlaşma Vakfı nedir? Hiçbir sosyal güvencesi olmayan hiçbir yerden geliri olmayan ve o kurumdan vatandaşlarımızın faydalanması demek. Güney Mahallesinde Harun Bey geldiğinden bugüne kadar 2014’ün 11. Ayında verilmiş müracaat var.  O kurumda çalışan araştırmacı arkadaşlar giderler o vatandaşın evine gideler ve o kişinin yardıma ihtiyacı var mı diye bakarlar. Şuana kadar Kilimli, Gelik, Çatalağzı, Muslu, Göbü ve Türkali gibi yerlerden yapılmış müracaat sayısı 70 bir tanesinin evine gidilmedi. Biz diyoruz ki, hiçbir yerde fakir fukara kalmasın bu insanların evlerine devletin sıcak elleri bu insanlara ulaştırılsın dedik. Fakat maalesef Kilimlideki bu sayın müdürümüz geldiğinden bu güne kadar bu gibi insanlarla ulaşmadı. Bu insanlar hala bekliyorlar ki oradan bir yetkili gelecek beni incelemeye alacak bende oradan yardım alacağım diye bekliyorlar. Benim Harun Melemez ile bir sıkıntım yok. çok iyi tanırım kendisini ama bürokratsa bürokratlağını yapacak”

“MUHTARLARMIZ SERTİFİKALARINI ALDI, DEMİRTAŞ BİLGİSAYAR ALMADI”

“Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş,’ı çok iyi tanırım. Milli Eğitim Müdürlüğü’nde müdür yardımcılığı yapmış ve belli bir savayı geçmiş öğrenci taşımacılığında ihalelere bakmış. Orada hakkında bir takım beyanlarda bulunmuş. Açığa alınmış. 3 ay sonra Özel İdare Genel Sekreterliğine gerilmiş. Bu siyasi partilerin iç işleridir. Bizim hiç kimse ile hiçbir olayımız olmadı. Gelen her bürokrat ile biz çalıştık. 2009 yılında Başkanımız ve şuan ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bir genelge yayımlayarak adres kayıp sistemi hazırlattı. Bu genelgede mahalle muhtarlarına bilgisayar sistemi kurulur ve belediye başkanları da buna yardımcı olur. Köy muhtarlarına da İl Özel İdare tarafından yardım ve destek olunur der. Sayın eski Valimiz Erol Ayyıldız Recep Demirtaş’a talimat vererek ‘Bütün köy muhtarlarıma ne gerekiyorsa yap’ dedi. Bizde ilçe başkanlarımız ile beraber ve ilçe milli eğitim müdürlerimiz ile beraber ortaklaşa bir toplantı yaptık. Bu toplantı neticesinde muhtarlarımıza bilgisayar eğitimi verilecekti. Şuan o eğitimlerini bitirerek sertifikaların aldılar. Fakat ne hikmetse Recep Demirtaş köy muhtarlarıma bilgisayar almadı. Yok ihaleye çıkacağız. Yok nasıl alacağız. Yok kime vereceğiz’ diye oyalıyor”

“KÖKSAL TOPTAN’IN BİR TEK EL ÖPME İLE BU İŞLER OLMUYOR ARKADAŞIM”

“Alacaksan al, almayacaksan alma kardeşim. Özel idarenin bütçesi belli. Yapılan işlerde belli. Allah aşkına Genel Sekreterin Zonguldak’a katkısı var mı? Köyler, yollar her taraf darmadağın. Köylerde çöpler alınmıyor köylerde konteynır yok. Canı sıkılsa gidiyor Çaycuma’ya bir tane yapılan iş göstersin. Böyle bir bürokrat alırsan böyle olur. Sayın Köksal Toptan’ın elini ayağını eteğini öptü onu oraya aldı.   Ak Partinin bütün kadroları buna karşı ve bunun arkasında bir tek Sayın Köksal Toptan var. Hiç kimse bunu istemiyor. Bir insanın kendi bürokratından kendi daire müdüründen sıkıntısı olur mu? Adam özel idare ile barışık değil bir defa böyle bir insanlar yüzünden Uğur Akdeniz gibi insanlar çalışamıyor. Benim talebim görüşüm budur. Recep Demirtaş, Anap zamanı Anap’lı, DSP zamanı DSP’li omurgazıs bir adamın teki. Ben lafımın arkasındayım. Herkes görevini yapacak. Arkasında bir tek Köksal Toptan var. Bir tek el öpme ile bu işler olmuyor arkadaşım. Muhtarlarımın bilgisayarları alınsın. Bunu her yerde konuşacağım. Bu konuyu Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa ve İçişleri Bakanlığına bildireceğim. Recep Demirtaş ihalelerle uğraşacağına ilk önce kendi görevini yapacak. Köylerin çöpünü aldıracak. Köylere konteynırlarını koyduracak.  Kamu kurumları dışarı taşınsın diyoruz. Kendisi çıkmış çarşının göbeğine bina yapılsın diyordu. Bizde karşı geldik. Sen önce görevini yap ta Zonguldak’ın önünü tıkama kardeşim”

“MİLLETVEKİLLERİ ÇALIŞMAYAN ADAMLARI ALSINLAR YERİNE DAHA AKTİF İNSANLARI GETİRSİNLER”

“Ben söylediklerimin hepsinin arkasındayım. Ben 30 yıldan beri hiçbir bürokrat hakkında konuşmadım. Her gelen ile çalıştım. 10 tane vali 15 tane emniyet müdürü ile çalıştım. Bizim sorunlarımız muhtarlarımızın sorunudur. Sayın milletvekillerine sesleniyorum. Çalışmayan adamları alsınsan yerine daha aktif insanları getirsinler. Bende emekli olayım bir iki sene çalışayım sonra gidip bir yere müdür olayım.  Recep Demirtaş’ın arkasında Köksal Toptan vardır. Oda bedel ödedi. Kayınbiraderini belediye başkanlığından aldı Ak partiye geçirdi. Recep Demirtaş düzenin adamıdır. Kim gelirse gelsin onun için fark etmez öneli olan o bir koltuğa otursun. Senide beni de tanımaz o. Onun için ilk defa bürokrat hakkında ilk defa ağzımdan böyle bir şey çıktı. Ben sözlerimin arkasındayım. Kendilerine çeki düzen versinler. ‘Recep Demirtaş muhtarlarımın bilgisayarlarını al kardeşim’ yalandan öğle toplantı yapara ilçe müdürlerini muhtarlar derneğini toplayıp ta bizi sıkıntıya sokma’ başbakanın genelgesi iç işlerini bakanın genelgesi elimde ‘300 tane muhtarımın bilgisayarını al kendilerine teslim et’ diyerek Demirtaş’a açtı ağzın yumdu gözünü. Barış DOĞAN