Bir tapu daireleri bile yok…

“Niye İlçe Olduk”

CHP Kilimli İlçe Başkanı Necla Karademir hizmetlerin merkez ilçeden yürütüldüğü Kilimli’nin neden ilçe yapıldığını anlayamadığını söyledi. Karademir, ataması yapılmasına rağmen başka bir ile tayin edilen Tapu Müdürü’nün biran önce Kilimli’de göreve başlamasını istedi.

 

CHP Kilimli ilçe başkanı Neclakarademir yazılı bir basın açıklaması yaparak Kilimli’nin eksikliklerini dile getirdi. Karademir parti merkezinden yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi:

Daha önce belde statüsünde olan ilçemiz, 6360 sayılı kanunla ilçe statüsüne kavuşmuştur. Yılların beklentisinin bir sonucu olarak ilçe olmak büyük bir memnuniyet yaratmıştır. Çünkü ilçe olmakla birlikte halkımız bazı devlet hizmetlerini yerinden alacağından dolayı artıkmerkez ilçeye gidip gelme zahmetinden kurtulacağını düşünmekteydi.                                                      

Bunun içinde,  ilçemize önce bir kaymakam atanması gerektiği ve bundan sonrada hizmet birimlerinin ilçemizde teşkilatlanacağı bilinmekteydi. 2013 yılı mülki idare amirleri karar-namesine göre ilçemize kaymakam atanmıştır ve 29 ağustos 2013 tarihinde de göreve başla-mıştır.

Üzerinden bu güne kadar 3,5 yıl zaman geçmesine rağmen ilçemizde hala tapu sicil mü-dürlüğü açılmamıştır.

İlgilerce, bu hizmetin bu güne kadar ilçemize gelememe sebebi olarak ise; mekânsal alt yapı eksikliğinin gösterildiğini öğrenmiş bulunmaktayız.

Belediye başkanımız sayın Ali Arslankılıç  yapmış olduğu açıklamasında  “Kilimli’de tapu sicil müdürlüğü başta olmak üzere, diğer birimleri ağırlayacak yerimiz var. Birim müdürlerine gerekirse belediye binasında yer tahsisi yaparız.’’ diye belirtmiştir. Ayrıca tapu müdür-lüğünün yerinin de hazır olduğunu açıklamıştır.

Belediye başkanımızın, Kilimli’ye hizmet gelmesi adına yapmış olduğu bu açıklamasından sonra, mekânsal altyapı eksikliği gibi bir gerekçe inandırıcılıktan uzaktır. Böyle bir bahane Kilimli halkı tarafından kabul edilemez. Kimse bahane üretmesin Kilimli halkı hizmet bekliyor, ilçe olduğunu anlamak istiyor.

Kilimli ilçe oldu hastanesi yok, tapu sicil müdürlüğü yok, tapu kadastro müdürlüğü yok birçok birim henüz kurulmadı. Aradan bu kadar zaman geçmesine rağmen birçok hizmet merkez İlçeden yürütülecekse, soruyoruz; Kilimli neden ilçe oldu?