Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde felçli baba ile babasına bakmak için işini bırakmak zorunda kalan çaresiz oğlunun dramına, Kozlu Kaymakamlığı ve Kozlu Gönüllüler Platformu kayıtsız kalmadı.

Kozlu'da ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunan Kozlu Kaymakamlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Kozlu Gönüllüler Platformu ve Kozlu 19 Mayıs Mahallesi Muhtarı Hakki Taşkın, bir süre önce beyin kanaması sonucu yatalak hale gelen 56 yasındaki Hayrullah Aydın'ın evine giderek yardım kampanyası başlattı.

Aileyi evinde ziyaret eden Kozlu Kaymakamlığı Sosyal Hizmetler Müdürü Fatma Erkadam, 19 Mayıs Mahallesi Muhtarı Hakkı Taşkın ve Kozlu Gönüllüleri Platformu Sorumlusu Cengiz Alagözoğulları ihtiyaçları tespit etti. İlk etapta gıda ve elektronik yatak siparişi verilerek aileye teslim edilecek. Ardından bakım parası bağlanacak.  

Aydın ailesinin evlerinde ziyaret ederek ihtiyaçlarını tespit ettiklerini ifade eden Kozlu Gönüllüleri Paltformu Sorumlusu Cengiz Alagözoğulları, "Gıda ve yatak  işini ayarladık teslim edeceğiz. Ayrıca bakım parası bağlatacağız. Elektronik yatak, hasta bezi, kuru kumpanya ve diğer tüm ihtiyaçlarını  karşılamaya başladık. Ailenin tüm ihtiyaçları karşılanacak." dedi.

Babasına bakan Umut Aydın da kendilerinin ziyaret eden yetkililere teşekkür etti. Aydın, "Bizi unutmadığınız için Allah sizden razı olsun." ifadesini kullandı.  

AİLENİN DRAMINI GÜNDEME GETİRMİŞTİK

Aydın ailesinin dramı Halkın Sesi'nde şöyle gündeme getirilmişti: Kozlu ilçesinde felçli ve yatağa bağlı şekilde yaşam mücadelesi veren Hayrullah Aydın(56)  hayır sever vatandaşların yardımını bekliyor. Aydın'a bakmak için özel maden ocağındaki işini bırakmak zorunda kalan oğlu Umut Aydın ise babasının bakımı için yetkililerin yardımını istiyor.

 

 

 

Kozlu ilçesine bağlı 19 Mayıs mahallesinde yaşayan ve 10 yıl önce eşini de kaybeden Hayrullah Aydın'ın, Bülent Ecevit Üniversitesi’nde yoğun bakımda tedavisi sürüyor.

 

Beyninde oluşan damar tıkanıklığına bağlı olarak sol tarafı tamamen felç olan Hayrullah Aydın’a oğlu bakıyor. Özel bir maden ocağında çalışırken babasının yaşadığı hastalık nedeniyle de işini bırakmak zorunda kalan oğlu Umut Aydın, babasının altını bezlediklerini ve herhangi bir gelirleri olmadığı için çaresizlik yaşadıklarını kaydetti.

 

Hasta yatağı, tekerlekli sandalye, hasta bezi, kuru kumanya ve nakdi yardımı olan aileye Kurban Bayramı öncesinde yardım etmek isteyen hayır sever vatandaşların oğlu Umut Aydın’a aşağıdaki telefon numarasından ulaşabileceği belirtildi. İLETİŞİM: UMUT AYDIN 0 543 229 43 77.

(Halkın Sesi)