Kozlu kent merkezinde parke taş üzerine asfalt döküldüğü iddialarıyla ilgili tartışmalar sosyal medya mecrasına taşındı. Tartışmalara Kozlu Belediye Başkanı da katıldı.

Konunun sosyal medya üzerinden “Kozlu'da Asfalt Çalışması devam ediyor. PARKE üzerine yapılan asfalt daha da güzel oluyor? Maksat asfaltçı işini bitirsin” paylaşımıyla duyurulması üzerine Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, “Gidip baktın mı asfalt üzerine mi sökerken görmedin bari yapılırken bakaydın asfaltı parke üzerine yapmadık bilginize eleştiri yaparken bile insaflı olunması rica olunur” şeklinde cevap verdi.

Başkan Kerim Yılmaz’ın peşinden yapılan yorumlarda kimisi uygulamayı savundu, kimisi eleştirdi.

İşte paylaşımlardan bazıları…

Kimi vatandaşlar “Belediye başkanımız Kerim Yılmaz ve ekibine Kozlumuzu güzelleştirmek için yapmış olduğu kalıcı yatırımlardan dolayı çok teşekkür ederim”, “Ben parkelerin kaldırıldığını gördüm... asfalt parkelerin tamamını kaldırmadan başlamıştır”, “Sayın başkanım siz çalışmaya devam edin? Meyve veren ağaç her zaman taşlanmıştır, birileri tarafından taşlanıyorsanız iyi yoldasınız demektir” diyerek çalışmayı destekledi.

Kimisi de “Bu milletin parasını toprağa gömün. Sonra sökersiniz bu gün yapılanlar gibi sahilde denize dayanırsınız. Orada denizi kirletmiş olunca daha iyi görev yaptığınız anlaşılır”, “Mahalleye bekleriz sek sek oynuyoruz mahallede arabalarla çamur içinde her yer”, “Yalakalık zirvede parkeye para üstüne” şeklinde yazarak belediyeye tepkisini dile getirdi.

GAZETECİLERLE TARTIŞMA

Bu arada Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti(ZGC) Başkanı Derya Akbiyik da yazılı açıklama yapılarak konunun aydınlatılmasını istedi. ZGC Başkanı Akbıyık, “Kerim başkan bu konuda basına yazılı açıklama yapsın, hem bizler hem de kamuoyu aydınlansın, bu görsellik çok da hoş görünmüyor ve inandırıcı gelmiyor. Bilgilerinize” dedi.

Bunun üzerine Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, şu cevabı verdi: “Edep yahu yazılıya ne gerek var git bak yaz inandırıcı değilmiş dedikodu değil Gazeteciler gününde olsun doğruyu yazmak erdeminden ayrılmayın lütfen”

Kozlu Belediye Başkanı’nın açıklama yapması konusunda ısrar eden Akbıyık, “Başkanım açıklama yapmak çok mu zor, bir çok spekülasyon var. En azından giderilir. Doğrusunu senin ifadenle duymak en iyisidir. Tartışma yerine açıklama yapmak olumlu olur. Başkanım bir de bizi başkaları ile mukayese etme. Sözde Gazeteci görünümlü, gazeteci olmayanlara en büyük primi senin verdiğini biliyoruz.” ifadesini kulandı.

Kerim Yılmaz, bu yorum üzerine “Yarın beklerim yazılı sözlüye” diye cevapladı.