Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı(BAKKA)'nın destekleri ile yapılan Kozlu Su Sporları Merkezi, İç İşleri Bakanlığı tarafında, ''Projem Türkiye'' yarışmasında ilk 100 proje arasında ilk 50 proje arasına girerek ödül aldı. Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş ve Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, 20 Mart tarihinde Ankara'ya giderek Bakanlık yetkililerinden ödül alacak. 

''İlk 100 proje arasında ilk 50'ye girdi''

Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, projenin ilk yüz proje arasında ilk elliye girdiğini söyleyerek, ''İlimizde Bakka ile yapmış olduğumuz Kozlu Su Sporları Merkezi İç İşleri Bakanlığı tarafından, ''Projem Türkiye'' yarışmasında 100 proje arasında ilk 50'ye girerek ödül aldı. 20 Mart tarihinde bu ödüle laik görenlerin elinden ödülümüzü Ankara'ya almaya'ya gideceğiz. Su Sporları merkezi açısından arttırılarak gelişme yönünden gerekli çalışmaları yaparak daha fazla sporcu su sporları ilimizde yapmak üzere gayretlerimizi devam ediyoruz.''

,''Kano ve yelken branşında hizmet vermeye başlayacağız''

Kano ve yelken branşında faaliyelere başlayacaklarını ifade eden Yüksel, ''Projenin tamamlanmasıyla birlikte okullarda tanıtımını gerçekleştirmiştik. Kış ayının girmesiyle faaliyetlerimizi ara vermiştik. Mart ayı itibariyle çalışmalarımıza devam ettireceğiz. Gerek il temsilciliğimiz gerekse kendi bünyemizde kano ve yelken branşlarında tanıtımı hem de faaliyetlerin arttırılması bu sporların  duyurulması açısından gerekli çalışmalar yapılacak. Aynı zamanda ilimiz açısından gurur verici birşey. İlk 100 proje arasında 50'ye girdik. Şuanda 400 yakın lisanslı sporcumuz var. deniz kenarında olan bir şehir olarak baktığımızda. 400 sayısı yeterli olmadığı bir gerçek. Biz bunu yukarılara taşımak için çalışmalarımıza devam edeceğiz''dedi.

Emre Can BAYRAM