Zonguldak’ta Vergi Haftası nedeniyle kurumsal ve gelir vergisi rekortmenlerine plaket verildi. Emirgan Otel’de düzenlenen törende konuşan Vergi Dairesi Başkanı Kazım Karaca, 2014 yılında 2 milyar 253 milyon lira vergi geliri tahakkuk ettiklerini, 1 milyar 734 milyon lira tahsilat gerçekleştiğini söyledi. Konuşmaların ardından kurumlar vergisinde birinci sırada Ereğli ve Demir Çelik fabrikaları Tic. A.Ş. yer alırken, ikinci sırayı Çanakçılar Seramik Sanayi ve Ticaret A.Ş., üçüncü sırayı Yurtbay Seramik Sanayi ve Ticaret A.Ş. aldı. Gelir vergisinde ise ilk sırayı AKP Zonguldak eski Milletvekili olduğu dönemde ticarette orantısız bir yükselişe geçen Fazlı Erdoğan, ikinci sırayı Mustafa Çevik aldı.

ÖĞRETMENDİ VERGİ REKORTMENİ OLDU

Dünkü ödül töreninin en çok dikkat çeken ismi, edebiyat öğretmenliğinden vergi rekortmenliğine uzanan hikayesiyle AKP önceki dönem Zonguldak Milletvekili ve milletvekili aday adayı Fazlı Erdoğan oldu. Bir zamanlar lisede öğretmenlik yapan Erdoğan AKP milletvekili olunca Allah “Yürü ya kulum” dedi. AKP Milletvekili iken Karayolları ihalesini alan firmalara taşeronluk yaparak yüz binlerce kilometre bariyer ve elektrik direği satan Erdoğan, halen Ankara’da bu işi yapan Çepaş isimli bir fabrikanın yanı sıra, Ereğli’de faaliyet gösteren İttifak Metral ve Erdoğan Metal’in ortağı.  Siyaset sayesinde servetine servet katan AKP’li eski milletvekili Fazlı Erdoğan’ın karısı Saniye Erdoğan da rekortmenler listesinde beşinci sırada… 


Vergi rekortmenlerine plaket verildi

Zonguldak’ta Vergi Haftası nedeniyle kurumsal ve gelir vergisi rekortmenlerine plaket verildi.

Zonguldak’ta Vergi Haftası nedeniyle tören düzenlendi. Emirgan Otelde düzenlenen Vergi Rekortmenleri Plaket törenine Zonguldak Vali vekili Ahmet Mailoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcı vekili Necip Topuz daire müdürleri ve işadamları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Kazım Karaca 2014 yılında 2 milyar 253 milyon lira vergi geliri tahakkuk etmiş, tahsilat 1 milyar 734 milyon lira olarak gerçekleştiğini ifade ederek şunları söyledi:

“26. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen ödül törenine hepiniz hoş geldiniz diyor, Zonguldak Vergi Dairesi Başkanlığı adına hepinizi saygıyla selamlıyorum. Kamu hizmetlerinin en önemli kaynağını vergi gelirleri oluşturmaktadır. Anayasamıza göre herkes. Kamu giderlerini karşılamak üzere, mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür. Etkin bir kamu mali sistemi için kamu gelirlerinin sağlıklı ve sürekli kaynaklardan çağdaş yöntemlerle toplanması son derece önemlidir. Vergi , Esas itibariyle zorunlu bir vatandaşlık ödevi olmakla birlikte; çağdaş yöntemin anlayışı ile 2005 yılında yeniden yapılanan Gelir idaresi Başkanlığımız, mükellef haklarını gözeterek, vergide gönüllü uyumu arttırmak ve kaliteli hizmet sunarak vergi ve diğer gelirleri toplamayı kendisine misyon olarak benimsemiştir. Bu misyona uygun olarak, vatandaşlarımızın vergisini kolayca ödeyebilmesine yönelik önemli adımlar atılmış, bu çerçevede pek çok teknolojik imkan mükellefimizin hizmetine sunulmuş ve sunulmaya devam etmektedir. 2014 yılında 2 milyar 253 milyon lira vergi geliri tahakkuk etmiş, tahsilat 1 milyar 734 milyon lira olarak gerçekleşmiştir. Vergi gelirleri tahsilatında bir önceki yıla göre yüzde 7,25 artış olmuştur. Vergi gelirleri tahsilat tutarına göre ilimiz Türkiye genelinde 15. sırada yer almıştır."

Zonguldak Vali vekili Ahmet Mailoğlu ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Vergi kelimesi biraz şiddettir, biraz zorla almaktır. Fakat günümüzde beyanı esas almış anlayışa ulaştık. Ne kadar doğru bilmiyorum canı isteyenin vergi verdiği canı istemeyenin vergi vermediği bir sistemi bu ülkenin bir aydını olarak şahsen kabul etmekte güçlük çekiyorum. Çünkü verginin bir bıçak sırtı olarak değerlendirirsen bir tarafı vergilendirilmiş kazancın kutsal oluşu dolayısıyla tüyü bitmemiş yetin hakkının içinde olması dolayısıyla ülkenin kalkınmasında devletin ortak giderlerinin karşılanmasında en önemli unsur olması öbür tarafı ile çar çur edilmemesi zira çar çur edilen her tek kuruş özel sektörün istihdamının önünü kapatmakta onun için o dengenin iyi kurulması lazım. Hem biz kamu görevlilerinin o vergileri çar çur etmemesinde azami dikkat etme zorunluluğumuz. Hem de vergiyi vermek zorunda olan özel sektör mensubu insanlarımızın da o para da tüyü bitmemiş yetimin hakkı var düşüncesini beyninin bir tarafına yerleştirmesi zorunludur."

Konuşmaların ardından kurumlar vergisinde birinci sıra Ereğli ve Demir Çelik fabrikaları Tic. A.Ş, İkinci Çanakçılar Seramik Sanayi ve Ticaret AŞ, üçüncü sıra Yurtbay Seramik - Sanayi ve Ticaret AŞ, Gelir vergisinde ise birinci sırayı Fazlı Erdoğan, ikinci sıra Mustafa Çevik, yer aldı. İHA