Oda TV haber sitesi bugün yaptığı bir haberde Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’ın nişanlısı Ayça Dursun ile Bodrum’da tatil yaptığı otelin sosyal medyada etiketlenmesini “Kocaman’a operasyon mu yapılıyor” şeklinde yorumladı. 

FETÖ iddiasıyla aralarında açığa alınan kaymakamların olduğu iddia edilen onlarca FETÖ şüphelisi hakkında gözaltı kararı veren Başsavcı Yüksel Kocaman’ın nişanlısı ile Bodrum’da çektirdiği fotoğraflar sosyal medyada paylaşılarak, kaldıkları tesisin geceliğinin 9 bin lira olduğu yazıldı. 

“AKP Çocukları”  isimli Twitter adresinde “Cumhuriyet Savcılarına kaç lira veriyorsunuz kan siz?” denildi. Başka bir hesapta ise Ayça Dursun’un omuz çantasının 16 bin lira olduğu iddia edildi. 

İşte Oda TV’de çıkan o haber:

“Türkiye haftaya "FETÖ soruşturması nedeniyle kaymakamların açığa alındığı" haberleriyle başladı. Açığa alınan kaymakamlarla ilgili hükümete yakın medyada onlarca haber yapıldı.

Geçen günlerde ise, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, haklarında başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında görevden alınan kaymakamlar üzerine açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, görevden uzaklaştırılan kaymakamlar ile ilgili, "FETÖ ile ilişkilendirilme iddiaları yalan" ifadelerini kullandı. Soylu, “Bu kişilerin hepsi benim bildiğim kadarıyla
2008-2009-2012
belki 2013'te yani hesap ettiğimiz gibi 8 ile 12 yıllık kaymakamlardır” dedi. Kaymakamlarla ilgili Soylu’nun yaptığı açıklama kafaları karıştırdı.

Tam bu açıklamalar kamuoyunda tepki çekerken, tartışmalara neden olan operasyonun emrini veren Ankara Cumhuriyet Başsavcısı hakkında sosyal medyada dikkat çeken tweetler atıldığı görüldü.

FETÖ iddiasıyla aralarında açığa alınan kaymakamların olduğu iddia edilen onlarca FETÖ şüphelisi hakkında gözaltı kararı veren Başsavcı Yüksel Kocaman’ın nişanlısı Ayça Dursun’la Bodrum’da yaptığı tatilde çektirdiği fotoğraflar sosyal medyada paylaşıldı.

Dursun’un sosyal paylaşımında Kocaman’la birlikte tatil yaptığı turistik tesisi etiketlemesi ve tesisin bir gecelik konaklama bedelinin 9 bin liradan fazla olduğunun iddia edilmesi tartışmaları farklı bir yöne çevirdi.

HSK tarafından 2017’de atandığı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı görevine halen devam eden Kocaman, geçen Temmuz’da memleketi Çaycuma’da nişanlanmıştı. Çaycuma’da yaşayan inşaat mühendisi Ayça Dursun’la evlilik yolunda ilk adımı atan Kocaman, bir süre önce nişanlısıyla birlikte Bodrum’da tatil yaptı.

FETÖ'ye yönelik birçok operasyona imza atan ve operasyonlar sayesinde örgütün ankesörlü telefon kullanımını açığa çıkaran Kocaman'ın, nişanlısı Dursun ile gittiği tatille ilgili fotoğraflarının paylaşılması operasyon mu çekiliyor sorularını akıllara getirdi. Başsavcının konakladıkları tesisi etiketleyerek Twitter’da paylaştığı aktarıldı. Bu paylaşımın ardından 12 Eylül günü Twitter’de "AKP çocukları" adlı bir hesaptan fotoğraf yayımlanarak eleştirel yorumlar yapıldı.

Aynı hesaptan yapılan paylaşımda devletin savcılara verdiği maaş miktarıyla ilgili sorular yer aldı. Ayrıca, Kocaman’ın Dursun’la kaldığı turistik tesisin bir gecelik konaklama bedelinin 9 bin 300 lira olmasına da dikkat çekildi.

Bu paylaşıma yorum yapan başka bir hesaptan ise, Başsavcı Kocaman’ın nişanlısı Ayça Dursun’un fotoğrafında yer alan omuz çantasının fiyatının yaklaşık 16 bin lira olduğu iddia edildi.

Söz konusu paylaşıma yönelik yapılan bazı yorumlarda ise Kocaman ve Dursun’a destek verildiği de görüldü.

Başsavcı Kocaman hakkında bu tarz paylaşımların yapılması, Kocaman'ın imza attığı kritik FETÖ operasyonlarını akıllara getirdi.

HABLEMİTOĞLU OPERASYONUNU O YAPMIŞTI

Yüksel Kocaman, Necip Hablemitoğlu suikastına ilişkin, “Bu konuda dosyada yeterli delil, HTS kayıtları ve ifadeler var. Bizim açımızdan bu cinayet FETÖ tarafından işlenmiştir” açıklamasıyla çok konuşulmuştu.

Kocaman’ın bu açıklamasının ardından Ukrayna’ya kadar uzanan soruşturmalar ve operasyonlar gerçekleştirilmişti.

“FETÖ HENÜZ BİTİRİLMEDİ” AÇIKLAMASI

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, FETÖ ile mücadelede çok ciddi mesafe kat edilmesine karşın, terör örgütünün tam anlamıyla etkisiz hale getirilmediğine de değinmişti. Bu açıklamanın Başsavcı tarafından yapılması kamuoyundan büyük tartışma yaratmıştı.

Kocaman, 2019 yılında FETÖ/PDY’ye yönelik toplam 36 bin 13 dosyadan, 6 bin 831’i hakkında iddianame düzenlendiğini, 11 bin 401’i hakkında takipsizlik kararı, 11 bin 653’ü hakkında yetkisizlik kararı, 5 bin 942’si hakkında birleştirme kararı, 159’u hakkında başka büroya gönderme kararı, 21’i hakkında ise görevsizlik kararı verildiğini belirtti. Kocaman FETÖ/PDY dışındaki terör örgütlerine yönelik ise toplam bin 234 dosyadan 271’i hakkında iddianame düzenlendiğini açıklamıştı.

BÜLENT ARINÇ'IN DAMADININ FETÖ'DEN YARGILANMASI

Yargılandığı davada beraat alan TBMM eski Başkanı Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter ile ilgili karara da itiraz etmesiyle büyük tartışma yaratan Başsavcı Kocaman, "Dosya bizim açımızdan dolu biz dosyaydı. Mahkeme kararına itiraz ettik, bozulacağını düşünüyoruz" Kocaman, soru üzerine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü, soruşturma kapsamında Akşener’in ifadesinin alınmadığını kaydetti.

ANKESÖR SORUŞTURMASI

Kocaman, 'Ankesör soruşturması' kapsamında 6 bin 906 kişi hakkında soruşturma açıldığını, 2 bin 765 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini ve bu kişilerden bin 107 kişinin tutuklandığını açıklamıştı. Kocaman, bu soruşturma kapsamında 754 kişinin etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandığını belirterek, "Etkin pişmanlıktan yararlanan kişilerin verdiği bilgilerde kritik isimler yakalandı. Bu hükümlerden örgütün çökertilmesine yarayacak bilgiler veren kişiler yararlanır. Bunun değerlendirmesi soruşturma aşamasında yapılıyor. Etkin pişmanlıktan yararlanan kişilerin verdiği bilgiler sonucunda bin 148 kişi hakkında işlem yapılmış" demişti. Kocaman bu soruşturma kapsamında yakalanan kişilerden yaklaşık yüzde 45'inin itirafçı olduğunu da sözlerine eklemişti.

SINAV SORUŞTURMALARI

FETÖ/PDY’nin sınavlarda yaptığı yolsuzluklara yönelik soruşturmaların sürdüğünü belirten Yüksel Kocaman, savcılığın sınavlarla ilgili inceleme merci olmadığını, gelen ihbar ve itiraflar sonucu soruşturmanın yürütüldüğünü belirtmişti. Kocaman, ÖSYM eski Başkanı Ali Demir’le ilgili soruşturmanın tamamlandığını ve dava açıldığını söylemişti.

İşte o fotoğraflar: