Kilimli’de ev kiraları uçuyor, öğrenci kaçacak yer arıyor

Öğrenciye 1000 liraya ev

Kilimli Zonguldak Meslek Yüksekokulu’nda okuyan öğrenciler, ev sahiplerinin fahiş ev kiraları istemesi yüzünden ne yapacağını şaşırdı. Kilimli’de ev kiraları bin lirayı buluyor.

Kilimli Zonguldak Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin, ev sahiplerinin sunduğu fiyatlar karşısında ne yapacakları belirsiz. Uçuk rakamların konuşulduğu fiyat aralıkları, öğrencileri çaresiz bırakıyor ancak öğrencilerin mecbur olması, onları bu devasa paralara boyun eğmek zorunda bırakıyor. En az 5 bin öğrencinin yaşadığı Kilimli, beldeden ilçeye dönüşümde ekonomik katkıyı her ne kadar öğrenciden sağlasa da barınma fiyatlarının bu denli gereğinden yüksek olması hem öğrencileri hem de ebeveynleri endişelendirmeye başlıyor. Yerli halk da bu tabloya şaşkınlıkla bakıyor, ev sahipleri ise şehrinden kalkıp gelen öğrenciye inisiyatif göstermek yerine faizci misali sömürüyor.

Kilimli’de yaşayan öğrencilerin çoğu maddi sıkıntıdan dolayı iş bulma telaşına girerken, bir yandan barınma ihtiyaçlarını karşılayacak parayı bulma derdine düşüyorlar. Kampüsün sesini duyamadıklarını belirten gençler, bu kadar mütevazı ve asosyal yaşantıda bu dev rakamları ödemenin zorluğunu her ayın başı yaşadıklarını belirttiler. (Barış Doğan)