Sağlık Eğitimcileri Derneği Genel Başkanı İsmet Datlı, bir çok sorunları bulunan öğretim görevlileri ve araştırma görevlilerinin sorunlarına çözüm istedi. Datlı, “Bu yüzden özellikle Karadeniz’de yer alan öğretim görevlisi ve araştırma görevlileri, iş adamları ve bölge halkından gerekli desteği bekliyoruz.” ifadesini kulandı.

Genel Başkan Datlı’nın açıklaması şöyle:

“Üniversiteler evrensel ilkeler doğrultusunda öncelikle bilimin üretildiği ve paylaşıldığı, toplumun geleceğine yön vermede önemli bir etkiye sahip hayati kurumlardır.

Üniversitelerimizde görev yapan "öğretim görevlileri" ve "araştırma görevlileri" birçok sorunlarla uğraşmaktadırlar.

Öğretim görevlilerinin de en önemli sorunları arasında; ekonomik sıkıntılar, iş ortamındaki olumsuz kişilerarası ilişkiler, kadro atamalarındaki haksız uygulamalar, yabancı dil sorunu, sınıfların kalabalık olması ve kadroya atama ölçütlerinin yüksekliği, ders yükünün fazlalığı, Yurt dışında akademik çalışma yapma olanaklarının sınırlılığı, yurt dışında yayın yapma güçlüğü, kaynak (kitap, makale vs.) yetersizliği, iş ortamındaki internet, bilgisayar gibi olanakların yetersizliği ve idari olarak da yaşadıkları bir çok sorunları yer almaktadır.

Üniversitelerde araştırma görevlilerinin en önemli sorununun ekonomik olduğu bunu sırasıyla mobbing, idare tarafından verilen fakülte işlerinin yoğunluğu, ödeneklerin yetersizliği ya da bulunmaması, kadro güvencesi olmaması, akademik olmayan işlere yönlendirilme, fiziksel yetersizlikler ve yabancı dil sorunu gibi sorunlar yer almaktadır.

Sağlık Eğitimcileri Derneği olarak tüzük değişikliğine gidilerek "Tıp Fakülteleri, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakülteleri, Sağlık Meslek Yüksekokulunda görev yapan sağlık alanında görev yapan öğretim görevlileri ve araştırma görevlilerine derneğimize üye olabilmeleri imkanı sağlanmıştır.

Bu tüzük değişikliği ile beraber "öğretim görevlileri" ve "araştırma görevlilerinin" sorunları ile mücadelede yanlarında olmak, üniversitelerimize marka olma yolunda gerekli desteği sağlamak, sağlıkla ilgili tüm akademik kadroyu tek çatı altında toplamak, akademik kadroların biraraya gelerek tanışmaları, kaynaşmaları, yurt dışında meslektaşları ile görüşüp bilgi alış verişi sağlamaları, ulusal ve uluslararası alanda kongre, sempozyum, panel düzenleyebilmeleri, derneğimizin eğitimci kadrosu içerisinde yerini alarak derneğimizin tüm eğitim ve akademik çalışmalarında görev alabilmeleri, belli zamanlarda bilgi paylaşımının yanında sanatsal ve eğlence faaliyetlerinde bulunabilmeleri amaçlanmaktadır.

Derneğimiz 2013 Yılında Ankara'da faaliyetine başlamış olup  marka dernekler arasında yer almaktadır. Derneğimize üye olmak isteyen "öğretim görevlileri" ve "araştırma görevlileri" üye olmak istediklerine dair [email protected]  adresine mail atmaları durumunda kendilerine ulaşılarak üyelik konusunda destek sağlanacaktır.

İlk yapılanma faaliyetlerimize Karadeniz Bölgesinde başlamayı planlamaktayız. Karadeniz bölgesini eğitim turizminin merkezi haline getirmeyi, Tüm üniversitelerin ve büyük eğitim organizasyonu yapan şirket ve kuruluşların dikkatini bu bölgeye çekmeye, bölgede canlılık oluşturmak ve özellikle sağlık turizminde bölgeyi tanıtmayı hedeflemekteyiz. Bu yüzden özellikle Karadeniz’de yer alan öğretim görevlisi ve araştırma görevlileri, iş adamları ve bölge halkından gerekli desteği bekliyoruz.”

(Haber merkezi)