Kilimli İlçesi’ne bağlı Çatalağzı Beldesi’nde tamamlanmak üzere olan Kilimli Spor Lisesi’nin kalan inşaatının yapımı için Eren Enerji ve Zonguldak Valiliği arasında protokol imzalandı.

Valilik makamında gerçekleştirilen protokole Zonguldak Valisi Ali Kaban, Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürü Emir Eren, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek ve Kilimli Kaymakam Vekili Efecan Şahin katıldı. Protokol kapsamında yapımı tamamlanmak üzere olan ancak 1 milyon 200 bin lira daha masrafı olan Kilimli Spor Lisesi’nin yapımı Eren Enerji tarafından karşılanacağı belirttildi.

“1 milyon 200 bin lirayı Ener karşılayacak”

Okul inşaatının eksik kısımının Eren Enerji tarafından karşılandığını vurgulayan Vali Kaban, “Öncelikle Eren Enerji’nin bölgeye yeni bir katkı için yapacakları okul vesilesi ile bir araya geldik. Çatalağzı Beldesi’ndeki hali hazırda bulunan Kilimli Spor Lisesi’nin eksik bir kısım inşaatı vardı. Bununla ilgili yardımı bir hayırseverden bekliyorduk. Emir Eren Bey hemen bu inşaatı yerine getirebileceklerini söylediler. 1 milyon 200 bin lira gibi yüksek bir mebla çıkartılmıştı. Kendileri de hemen yaparız dediler. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Biz Zonguldaklılar olarak bu sosyal yardımdan dolayı minnettarız. Bunu kısa bir vadede bitirecekler. Kendileri okul yapımının alt zeminini hazırlayıp bu işi bir an önce okulların açıldığı döneme yetiştirecekler. Bu faaliyetin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürü Emir Eren de Vali Kaban’a teşekkür ederek, imzalanan protokolle okulun 2015-2016 Eğitim - Öğretim dönemine yetiştirilmesi planlandığını söyledi.