Uzunmehmet Özel Eğitim Uygulama Okulunda 1.ve 2. kademe Erasmus eTwinning Projesi tamamlandı...

Uzunmehmet Özel Eğitim Uygulama Okulunda 2019-2020 Eğitim öğretim yılında öğretmen öğrenci veli işbirliği içerisinde gerçekleştirilen Erasmus eTwinning projesi, uzaktan eğitim sürecinde de devam ettirilerek süreç başarıyla tamamlandı.   


Projenin Amacı; Ebeveynlerin eğitim öğretim ortamına katılımını sağlayarak okul-öğrenci ve veli işbirliğinin oluşmasını desteklemek ve üst öğretim kurumlarına bu anlamda temel oluşturmak.
Eğitimde okul-ebeveyn işbirliğini arttırmak.Çocuk  ve ebeveyn arasındaki iletişimi okul ortamında desteklemek. Ebeveyn ve çocuk arasındaki paylaşımları arttırmak ve bu duygularını pekiştirmek
Çocukların okul ortamını ebeveynlerin katkısıyla daha fazla benimsemelerini sağlamak. Okul ve Ebeveyn işbirliğinin temel eğitimden itibaren sağlam oluşmasını sağlamak. ebeveynleri eğitime katmak.

 

Bu arada konu üstünde görüşlerini aldığımız bir öğretmen, “Projelerimiz ile öğrencilerimizin sevgi, saygı, sorumluluk, iş birliği, paylaşma, temizlik, sabır, güven, dürüstlük, çalışkanlık, eşitlik gibi pozitif değerleri drama yoluyla fark etmeleri, bu konuda farkındalık geliştirmeleri ve kalıcı öğrenmelerin sağlanması amaçlanmaktadır.” diyerek sürecin öğrenciler açısından da amacını kısaca özetledi.

(Sermet AKSU)