Zonguldak Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu, okulların açıldığı ilk günde Belediye halk otobüslerine ve Zonguldak Şehir içi dolmuşlarına zam yapmak akıl dışı bir durum olduğunu belirterek tepki gösterdi.

9 Eylül itibariyle başlayan zamlara göre Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsleri taşıma ücretleri Sivil: 2.75 TL Öğrenci: 2.50 TL oldu.

Şehir içi dolmuşların taşıma ücretleri ise Sivil: 3 TL, Öğrenci: 2.75 TL’ye yükseldi.

Okulların başladığı gün yapılan zamlara tepki gösteren Topaloğlu, şunları söyledi:

“Okulların açıldığı ilk günde Belediye halk otobüslerine ve Zonguldak Şehir içi dolmuşlarına zam yapmak akıl dışı bir durumdur.

Zammın Öğrencilerle birlikte yolcu yoğunluğun arttığı bir döneme getirilmesi ve kenti yönetenlerin buna izin vermesi çok acı bir durumdur.

Bu durum bu kentin yoksul halkına atılmış ince bir kazıktır. Çok açık gözce yapılmıştır.

Her defasında dolmuşçu esnafımız, ya da Özel Halk otobüs firması yolların bozuk olduğundan dem vurmakta, Elbette yollar bozuk bunun sorumlusu gariban yoksul vatandaş mı? Bu sorumlulara sizlerin meslek örgütleri ya da sizler neden tepki koymuyorsunuz?

ZAM YAPINCA YOLLAR DÜZELİYOR MU?

Elbette her şeye zam gelince sizlerin de zam talebi olabilir. Makul da karşılanabilir. Ancak çaktırmadan oldu biti ye getirilmek bu halka ayırtır. Günahtır.

Zam yapanlara ve onaylayanlar sesleniyoruz. Diğer kentlerde normal fiyatlarla öğrenci fiyatları arasında ne kadar fark var bir bakın. 25 kuruş fark ne hiç yapmasaydınız daha iyiydi,

 

ÖĞRENCİ FİYATLARI DERHAL AŞAĞIYA ÇEKİLMELİDİR.

 

Biz Tüketici Derneği olarak Konunun takipçisi olacağız. Öğrenci fiyatları düşünceye kadar bu konuyu gündeme taşıyacağız.”