Doktorluğunun yanı sıra yazarlığıyla da gündeme gelen Dr. Kemal Yurtbay, “Sevmek en güzeli” adlı son kitabının tanıtım ve imza gününü Çaycuma’da gerçekleştirdi. Yurtbay, etkinlikten elde edilen geliri Çaycuma Belediyesi Öğrenci Burs Fonu’na bağışladı…

 

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Kulak-Burun-Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Kemal Yurtbay, “Sevmek En Güzeli” adlı şiir kitabını, bu kez, Çaycuma’da okurlarıyla buluşturdu. Yurtbay yoğun katılım olan imza gününden elde edilen geliri Çaycuma Belediyesi Öğrenci Burs Fonu’na bağışladı. Çaycuma Belediyesi SEKA Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen söyleşi ve imza gününe, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Muslu Belediye Başkanı Sebahattin Adıyaman, Zonguldak eski Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Çaycuma eski Belediye Başkanı Osman Zeki Yurtbay, CHP İl Başkanı Hakkı Güney, CHP İlçe Başkanı Tuncay Akyol, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zekai Kamitoğlu, Çaycuma Kent Konseyi Başkanı Berna Çimsalan Özyurt, Atatürkçü Düşünce Derneği Çaycuma Şube Başkanı Zeki Saim Oral, İşadamı Zeki Yurtbay, bazı belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Söyleşi öncesi Çaycuma Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu Başkanı Ayşen Köktürk, Kemal Yurbay’ın şiirlerinden bestelenen şarkılardan oluşan mini bir konser verdi. Dr. Kemal Yurtbay ile Şair Aysel Kartal’ın şiirlerin de okunduğu etkinliğin moderatörlüğünü ZOKEV Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Öztürk yaptı.

 

YURTBAY: “KANTARCI’YI DESTEKLEYİN”

Kemal Yurtbay, geçen sene Yazar Mevlüt Kırnapçı’nın hikaye kitabının tanıtımı sırasında “Bir kitap çıkarabilirim” şeklinde bir vaat de bulunduğunu hatırlatarak, şöyle dedi: “O zamanlar 5 tane bir şiirim vardı. Sonra bir duygu yoğunluğu yaşadım ve peş peşe şiirler yazmaya devam ettim. Ben kitap dünyasına son 5 yılda girdim diyebilirim. 60 yaşından sonra yazar oldum. Bu işin yaşı yoktur. Bunu bilmek gerekiyor. Ne kadar mutlusunuz ki böyle güzel bir şehir de yaşıyorsunuz. Hakikaten bu şehirde yaşamak bir ayrıcalık. Böyle bir şehir yaratan sevgili başkanımızı candan kutluyorum. Hayal gücünde beni bile aştı, ben bu kadar düşünemezdim Çaycuma için. Ona sarılın, aday olması için çalışın. Kimse önüne set çıkarmasın. Başarılı kişiyi ödüllendirmek gerekiyor. Bizde kendi başarımızca edebiyat dünyasına girdik. Kitap yazmak aslında harika bir şey, keyifli bir şey ama zor şey. 4 kitabın ardından son iki yıl da şiirle uğraştım. Demek ki yaşanmışlıklar var ki bazı şiirler döküldü” dedi.

 

YURTBAY: “AŞKIN İÇERİSİNDE İSYAN VARDIR”

Şiirin en çok aşk için yazıldığını söyleyen Yurtbay, “Aşk deyince sadece karşı cinsle aşk anlaşılmamalı. Hayatın her alanın da aşk vardır. İnsanlar her şeye aşık olabilirler. Doğa aşkı vardır, bizim başkan gibi şehrine aşık olanlar vardır. Şiirlerimde hep aşk ve isyan var. İçerisinde aşk olmayan sanat bence sanat değildir. Aşkın içerisinde isyan vardır, acı vardır, romantizm vardır, mutluluk vardır, keyif vardır. Aşkta dediğim gibi isyan vardır. Aşka karşılık bulamayınca kavuşamama, hasret de isyan vardır. Devrimcinin kötü düzene karşı isyanı vardır. Aşk derken aklıma en başta Mustafa Kemal Atatürk gelir. Atatürk’te sadece aşk yok, vatan aşkı var. Atatürk, yoktan bir millet yaratmıştır. Atatürk her zaman için kalbimizdedir. Kimse onun izini, cumhuriyetini silemez ve ebediyen yaşayacaktır” dedi.

 

KARTAL: “YURTBAY BENİ ONURLANDIRDI”

Daha sonra söz alan Şair Aysel Kartal ise Dr. Kemal Yurtbay’ın bu özel ve güzel gününde şiirlerime ve görüşlerine yer vermesinin kendisini çok onurlandırdığını belirterek, “Bu konuda şiir kitabıma vermiş olduğu destekten dolayı kendisine sonsuz teşekkür ediyorum. Kocaman yüreğinize, kaleminize sağlık hocam, teşekkür ederim” dedi.

 

KANTARCI: “HEPİMİZİN YAZMASI GEREKİYOR”

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ise yaptığı konuşmasında, salondaki kalabalığı görünce mutlu olduğunu söyledi. Başkan Kantarcı, Dr. Kemal Yurtbay’la ortay paydası olduğunu belirterek, “Kemal’le biz kardeş gibi iki yakın arkadaşız. Öğrenciliğimizde aynı evi paylaştık. Onunla çok anımız var. Aslında bir fırsat olsa da Kemal Yurtbay kardeşim onları da bir kaleme alsa. Onlar da çok güzel olur. Kemal arkadaşım ile üniversite hayatında aynı evde kalıyorduk ama çok zıt bir mesaimiz vardı. Kemal çok çalışkan, çok titiz her şeyine çok dikkat eden çok zeki bir insandı. Müthiş bir tıp eğitiminden sonra da çalışkanlığını halen bu alanda sürdürüyor. İlla roman, şair olmak gerekmiyor. Hepimizin yazabilmesi lazım. Edebi değeri olup olmaması, satılıp satılmaması, okunup okunmamasından ziyade her insanın yaşamının kendine göre bir manifestosunu ortaya koyması lazım. Ben de buna inananlardan biriyim. O yüzden ben de yazmaya sizleri teşvik etmek isterim” dedi.

 

KANTARCI: “KEMAL ÇOK AÇIK SÖZLÜ BİRİDİR”

Kemal Yurtbay’ın kişisel özelliklerini de anlatan Kantarcı, “Aarkadaşımızın çoğumuzda olmayan bir özelliği var. Ne derlerse desinler diye düşünmeden doğru bildiğini sakınmadan söyler ve ifade eder. Bu günümüzde özellikle yaşadığımız bu günlerde çok zor bir şey. Özellikle benim konumumda olan birisi için ben sürekli yutkunuyorum. O yüzden de Kemal arkadaşımı bu dobralığından, açık sözlülüğünden dolayı ve içiyle dışının bir olmasından dolayı tebrik ediyorum. 60’ndan sonra bu yeni girdiği yolculukta kendisine başarılar diliyorum. Eskiden, ‘40’ından sonra azanı teneşir paklar’derlerdi. 60’ından sonra azana ne derler bilmiyorum.”

 

TÜM GELİR BURS FONUNA AKTARILDI

Kantarcı konuşmasının ardından Kemal Yurtbay’a günün anısına bir buket çiçek verdi.

Söyleşinin ardından Dr. Kemal Yurtbay, kitaplarını imzaladı, okıurlarıyla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Yurtbay, imza gününden elde edilen tüm geliri Çaycuma Belediyesi Öğrenci Burs Fonu’na bağışladı.(Haber merkezi)