Dilara’nın ölümüyle sarsılan doktoru: Ağlamak istiyorum

Şeker komasından vefat eden 17 yaşındaki lise öğrencisi Dilara Kilcioğlu’nun ölümü ülkeyi yasa boğdu. Dilara Kilcioğlu’nun ardından, genç kızın doktoru acısını şu sözlerle dile getirdi:

İçim acıyarak paylaşıyorum. Evet, bizim hastamızdı. Ben yazdım, yazdım, yazdım. Daha öğreneli 15 dakika oldu. Bilmiyorum iyi mi ettim? Doğru mu dedim? Şimdi gidip ağlamak istiyorum."

Dilara’nın doktoru olduğu belirtilen Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu, sosyal medya aracılığıyla acısını paylaştı. Genç kızın çok iyi yürekli bir ailesi olmasına rağmen parasızlıktan yeterli tedavi imkânı bulamadığını kaydetti.

İŞTE PROFESÖRÜN O PAYLAŞIMI…

Dilara Kilcioğlu, bugün öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası aile mezarlığında toprağa verilirken Kilcioğlu'nun ölümü yakınlarını yasa boğdu.

'İÇİM ACIYARAK PAYLAŞIYORUM'

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Dilara Kilcioğlu'nun kendi hastası olduğunu açıkladı. Genç kızın maddi imkânsızlık nedeniyle kontrollerine gelemediğini belirten Prof. Dr. Arslanoğlu, şu açıklamayı yaptı:

"İçim acıyarak paylaşıyorum. Evet, bizim hastamızdı. Ama evet, bir yıldan fazladır görmüyorduk. Ama altın kalpli bir babacığı vardı ve anneciği. İster miydi onlar kontrolleri aksatmayı. Ama kolay mıydı iki kızı (ikisi de diyabet) okutmak, büyütmek, evermek, üretken bir vatandaş yapmak. O babanın ve annenin çocuk gözleri, çökmüş omuzları. Ablanın gölge düşen gelinlik hayalleri. İnanamıyorum, inanmak zorundayım. Türkiye'nin gerçeği. İsveç'te yüzde 95 sensör kullanırken, bizde yüzde kaç yol parasından kontrole gidemiyor? Ben yazdım, yazdım, yazdım. Daha öğreneli 15 dakika oldu. Bilmiyorum iyi mi ettim? Doğru mu dedim? Şimdi gidip ağlamak istiyorum."

DİLARA’NIN ÖLÜM HABERİ YASA BOĞDU

Dilara’nın genç yaşta şeker komasından ölümü, büyük üzüntü oluşturmuştu.  Olay şöyle yaşanmıştı:

Devrek ilçesine bağlı Eğerci köyünde ailesiyle birlikte yaşayan 17 yaşındaki Dilara Kilcioğlu, gece saatlerinde fenalaştı. Ailesi tarafından Devrek Devlet Hastanesi'ne götürülen lise öğrencisi kız, şeker komasına girdiği belirlenince BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne sevk edildi. Talihsiz genç kız, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Kilcioğlu'nun kesin ölüm sebebi ise otopsi ile belirlenecek.