Ömer Ünal’a bir soruşturma daha...

Çaycuma Kaymakamlığı, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal hakkında, mevzuata aykırı şekilde geriye dönük uygulama yaptığı, Filyos sahil şeridini ihlal ederek görevini kötüye kullandığı iddiasıyla soruşturma yapılmasına izin verdi.

Çelişkili tavırları, keyfi davranışları nedeniyle kamuoyunun sıkça tepkisini çeken, yaptığı birçok uygulama dava konusu olan Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal hakkında bir soruşturma daha başlatıldı. Zonguldak İdare Mahkemesinin açılan bir dava sonucunda Filyos imar planını iptal etmesine karşın inşaatlara devam eden Ünal’ın bu tavrı savcılığa şikâyet konusu oldu. Kendine gelen şikâyeti değerlendiren Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığı Ömer Ünal hakkında inceleme başlatmak için Çaycuma Kaymakamlığından izin istedi.  “İdare Mahkemesi kararıyla iptal edilen imar planına istinaden inşaat yapımına devam ettiği ve Filyos sahil şeridini ihlal ederek görevini kötüye kullandığı” iddiasıyla gelen şikâyeti değerlendiren Çaycuma Kaymakamlığı ön inceleme başlattı. Yazılan ön inceleme raporunda iddiaların ciddi bulunması üzerine, Kaymakamlık, Ünal’ın soruşturulmasına izin verdi. 

MEVZUATA AYKIRI ŞEKİLDE GEÇMİŞE DÖNÜK UYGULAMA YAPILMIŞ
Çaycuma Kaymakamlığı İlçe Hukuk İşleri Şefliğinin 28.06.2019 tarih ve 2019/05 numaralı kararı Kaymakam Serkan Keçeli imzası ile ilgililere tebliğ edildi. Kararda, “İlçemiz Filyos Beldesi Belediye Başkanı Ömer Ünal hakkında, isnat edilen ve inceleme kapsamında irdelenen fiille ilgili olarak yapılan imar planı tadilatı iş ve işlemlerinin imar kanunu, mekânsal planlama esasları ve yönetmeliklere aykırı olarak geçmişe dönük olarak kabul edildiği anlaşıldığından hakkında 4483 Sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun’un 6. maddesi gereğince soruşturma izni verilmesine karar verildi” dendi. Buna göre Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığının Ünal’la ilgili görevlendirdiği  savcı iddianamesini düzenleyerek yargılamaya başlanacak. Başka birçok davadan yargılanan, hatta bazıların ceza ala Ünal’ın bu dosyadan nasıl kurtulacağı merak ediliyor.