AK Partili Taşdemir’den, Çatalağzı’nda yapılan termik santral eylemleriyle ilgili şok iddia;

 

Zonguldak İl Genel Meclisi’nin dün yapılan oturumuna damgasını vuran Çatalağzı bölgesindeki termik santraller bugünde tartışmalara neden oldu.

Dünkü oturumda CHP’li Cihat Öztürk’ün bölgedeki termik santrallerin insanları zehirlediğini ve bölgeye çok ciddi zararla verdiği şeklindeki açıklamaları sonrasında bugün ise AK Partili Ramazan Taşdemir söz alarak ağır eleştirilerde bulundu.

Bölgede CHP tarafından yapılan yürüyüş eylemlerinin sonrasında milletvekilleri ve CHP’li yöneticilerin Eren Enerji’nin üst düzey yetkilileri ile birlikte yemek yediğini iddia eden AK Partili Taşdemir, “Buradan yıllarca çalışıp emekli olan vatandaşlarımız var, şimdide kalkıp sadece siyaset olsun diye gelip de burada konuşmanın doğru olmadığını düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

EN ÇOK SİZ FAYDALANIYORSUNUZ

Çatalağzı’nda kurulu bulunan termik santrallerden çok Çatalağzı’ndaki vatandaşlar ve bölgedeki CHP’li belediyelerin yararlandığını da dile getiren Taşdemir, “Çatalağzı Termik Santrali’nin bazı arkadaşlarımız tarafından katil olarak nitelendirildiğini dün buradan duyduk. ÇATES ve Eren Enerji’nin biran önce kapatılması gerektiğini söyleyen bazı arkadaşlarımıza ben cevap vermek istiyorum. Bugüne kadar Çatalağzı’nda yaşayıp termik elektrik santralinden en çok faydalanan Çatalağzı halkı ve bu eleştiriyi yapan arkadaşlarımızdır. Çatalağzı termik elektrik santralleri içlin yürüyüş yapıp ardından arka kapıdan Eren Enerji’ye girip onlarla birlikte giren yine bu arkadaşlarımızdır ve muhalefet patisi arkadaşlarımızın milletvekilleri buralarda en çok işleri yapanlar ve en çok maddi manevi faydalananlarda kendileridir. Çatalağzı termik santralleri ile ilgili Sayın Milletvekilimiz Özcan Ulupınar’ın buraları gerekirse boşaltırız şeklindeki açıklamasına ben inanmıyorum. Ayrıca oralarda yaşayan arkadaşlarımız kendi evlerini bizzat satarak kendiliğinden zaten oradan gidiyorlar. Çates dün yapılmadı, bugün de yapılmadı. ÇATES bundan 50-60 sene önce yapıldı. O zamanda buradan kömür gazları çıkıyordu, o zamanda burada bacalar tütüyordu, o zamanda buradan insanlar ekmek yiyordu. Eleştiri yapmak için insanın önce geriye dönüp bakması lazım. Buradan yıllarca çalışıp emekli olan vatandaşlarımız var, şimdide kalkıp sadece siyaset olsun diye gelip de burada konuşmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Ayrıca Cumhuriyet tarihinde yüzde 52 ile Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilmiştir. Burada kalkıp da Cumhurbaşkanını böyle bir konuda eleştirmenin yeri olmadığını düşünüyorum. Cumhurbaşkanını eleştiren bir siyaset yapmak istiyorsanız o zaman sokağa çıkıp siyasetinizi yapın” dedi.

ÖNCE BELEDİYELERİNİZİ KONUŞUN

CHP’li belediyelerin başarısızlığını örtmek amacıyla bu tür konuşmalar yapıldığını da söyleyen Taşdemir, önce bu belediyelerin içler acısı durumlarının konuşulması gerektiğini de vurgulayarak, “Siz Çatalağzı’nda bulunan termik santrallerini konuşacağınıza Çatalağzı, Kilimli ve Muslu’daki belediye başkanlıklarınızı tartışın. Bu belediyelerin başarısızlıklarını örtmek için bunları söylüyorsanız bunları artık kimse yemiyor. Belediyelerinizin başta Zonguldak Belediyesi olmak üzere hangi şartlarda olduğunu herkes biliyor. Önce onları konuşun” ifadelerine yer verdi.

BİZ CUMHURBAŞKANIMI ELEŞTİRDİK?

Kendilerinin dün yaptıkları eleştiride Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirmediklerini söyleyen CHP’li Cihat Öztürk, “Çevre Bakanlığı’nın aramış olduğu şartlar yerine geldi mi gelmedi mi biz onu soruyoruz. Bu Bakanlık Adalet ve Kalkınma Partisi’ndedir. Buna sahip çıkacağınız yere Cumhurbaşkanına hakareti konuşuyorsunuz. Benim son cümlem Cumhurbaşkanımızın kellesini ortaya koyduğu paralel devleti siz bilmiyor musunuz şeklindeydi. Ben hayatımda makama ve bayrağıma saygı duyan bir insanım. Cumhurbaşkanımız ilk seçildiğinde de burada tebrik ve takdir eden de bendim. Ailemde böyle bir şey olmadı ki şimdi ben öyle bir saygısızlık yapayım” şeklinde eleştirilere yanıt verdi. (Umut ERSES)