Zonguldak’ta Yaz Kur’an Kursuna giden öğrencilere, İl Emniyet Müdürlüğü Polisevi’nde trafik eğitimi verildi. Eğitime katılan çocuklara, "Trafik Dedektifi" kartı da dağıtıldı. Veliler ise Kur'an-ı Kerim ve dini eğitimin yanı sıra çocuklarının trafik gibi hayati bir konuda bilgilendirilmesinin sevindirici olduğunu belirtti.  

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Müdürlüğü ekipleri ‘Çocuklar İçin Trafik Eğitimi (Trafik Dedektifleri) Projesi’ kapsamında yaya geçitleri kullanımı, trafik ışıkları, okul servislerine binme ve inme, ehliyet kemeri ve motosiklette kask kullanımı hakkında bilgi verdi.

Bu arada eğitim programına dahil edilemeyen, Kur'an kurslarında eğitim gören yaklaşık 500 öğrenci de trafik eğitiminden mahrum kalmamaları için polisevine getirildi. Trafik hizmetlerinde kullanılan araç ve gereçlerin tanıtıldığı stantları gezen çocuklara eğitim sonrası katılım belgesi, kırmızı düdük, şapka ve kart dağıtıldı. Çocuklar, trafik ekiplerinin motosikletine binerek poz verdi.

Etkinlik, TOMA aracının su gösterisi, bomba imha robotu ile drone gösterilerinin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Programın çok verimli geçtiğini belirten Hal Mescidi İmam – Hatibi Salih Danacı, Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür ederek, “Çocuklarımız için çok faydalı bir eğitim oldu. Kursumuza gelen çocuklarımız trafik kurallarını yerinde gördü. Trafik polislerinin araç gereçlerini ve çalışma alanlarını bizzat inceleme imkânı buldular. Bizlere bu fırsatı veren Müftülüğümüze ve Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz” dedi.

Eğitime katılan yaz kursu çocukları da çok eğlendiklerini belirtti.