Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, “Herkesin içinde yaşamaktan mutlu olduğu kentin yalnızca içinde yaşayanlara ve gelecek kuşaklara karşı bir görev değil, üzerinde bulunduğumuz toprakları yurt yapmak için canını veren kahramanlara karşı bir borç olduğunu da düşünüyor, bu şuurla hareket ediyoruz” dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Kantarcı mesajında, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Başkomutan’ olarak, millet iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisinde alınan kararlar çerçevesinde yürüttüğü Ulusal Kurtuluş Savaşımızın kesin olarak kazanıldığını ilan eden büyük zaferin 99. yılını kutluyoruz. Sonrasında Cumhuriyetin kurulup, demokratik, laikdeğerlere bağlı kalkınmış bir ülke yolunda büyük adımların atıldığı bu zafer, bugünkü çağdaş Türkiye’nin oluşumundaki en önemli adımlardan biridir. Dünyada yaşanan son gelişmeler çağdaş değerlerle yeni bir ülke inşasına girişen kurucu kadronun ne kadar doğru adımlar attığını, o adımların ülkemizin bekası için yaşamsal önemini bir kez daha kanıtlamıştır. Büyük zafer, ayrıca, ezilen tüm mazlum halklara verdiği ilhamla, dünya insanlığı için bir dönüm noktasını da oluşturmaktadır ” dedi.

BÜYÜK ZAFERİN HANGİ KOŞULLARDA KAZANILDIĞINI ÇOK İYİ BİLMELİ VE ASLA UNUTMAMALIYIZ

Kantarcı açıklamasında, “99 yıl önce bin bir türlü yokluk ve aklın alamayacağı zorluklara karşın canını feda etme pahasına, ‘Ya istiklal, ya ölüm’ diyerek zaferi kazanan kahramanlara cumhuriyeti ve bağımsızlığımızı sonsuza kadar korumak gibi bir borcumuz bulunmaktadır. Büyük zaferin hangi koşullarda kazanıldığını çok iyi bilmeli ve asla unutmamalıyız. Başarmamız gereken bir diğer şey de, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi çağın bilgisiyle donatmak, laik, demokratik değerlere sıkı sıkı bağlı kalarak ekonomi, kültür, bilim, endüstri, sosyal yaşam gibi hayatın her alanında ilerlemeler kaydetmektir. Muasır medeniyetler seviyesini aşmak gibi Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar olabilmesinin biricik teminatı budur” şeklindeki ifadelere de yer verdi.

ÇOK DAHA BÜYÜK AZİM VE GAYRETLE ÇALIŞACAĞIMIZDAN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMAMALIDIR

Bu hedeflere ulaşmanın ancak çok çalışmakla mümkün olabileceğini söyleyen Kantarcı, açıklamasını, “Çaycuma Belediyesi olarak bu bilinç ve kararlılıkla, her geçen gün daha modernleşen bir kenti ortaya çıkarmak için büyük çaba harcıyoruz. Herkesin içinde yaşamaktan mutlu olduğu kentin yalnızca içinde yaşayanlara ve gelecek kuşaklarakarşı bir görev değil, üzerinde bulunduğumuz toprakları yurt yapmak için canını veren kahramanlara karşı bir borç olduğunu da düşünüyor, bu şuurla hareket ediyoruz. Belirlediğimiz hedefler doğrultusunda büyük adımlar atmış, önemli işler başarmış olmanın bahtiyarlığını, büyük huzurunu yaşıyoruz. Kazanımlarımızı çok daha ilerilere taşımak için çok daha büyük azim ve gayretle çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos zaferini kazanarak özgür bir ülkeyi bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile kurtuluş mücadelesinin tüm kahramanlarını, şehit ve gazilerini rahmet ve minnetle anıyor, halkımızın Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” diyerek tamamladı.