Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, Bilim Sanat Merkezi’ne giriş için girilen mülakat sınavlarında adil bir sistem uygulanmadığını ifade etti. ‘Malum-Sen’ olarak hitap ettiği Kamu-Sen’in kendi üyelerine öncelik tanıdığını belirten Ören, “İlde kendi branşında 21 puan alarak birinci sırada olan arkadaşımızı puan sıralamasında takip eden kişilerin biri 10 diğeri ise 8 puan aldı. Bu durumda sizce hangisi atanmış olabilir? Tabi ki ‘Malum-Sen’ üyesi ve 1’inci sıradaki öğretmenimizin yarısı kadar puan alamayan Mesut Coşkun atandı. Bu sadece bir örnektir. Yani mülakat bahane, yanaşmalar şahane. Hukuksal anlamda mücadelemize devam edeceğimizi de ilan ediyoruz” dedi. İş-Kur’un personel alımlarına değinen Ören, “Sözümüz okul yöneticilerine değil. Bu arkadaşlarımızın görev almasını ve sosyal devlet anlayışını olumlu buluyoruz. Ama 2 kişi ile yapılabilecek görevleri 8-10 kişinin verilmesine göz yumamayız” şeklinde konuştu.

Ören, “Mülakat sınavları adil yapılmadı… Haklarımızı helal etmiyoruz”

Zonguldak’ta Bilim Sanat Merkezi’ne yapılan atamalarda belirleyici olan mülakat sınavlarının adil yapılmadığına dikkat çeken Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, seçilen komisyonun Kamu-Sen’e yakın kişilerden oluştuğunu belirtti. Ören’in açıklamasında ‘Malum-Sen’ olarak hitap ettiği Kamu-Sen ile ilgili ifadeleri şu şekilde; “Meslek Lisesi’nde görev yapan üyemiz Matematik öğretmeni Arzu Aylin Bostancı, bu sınava giren en çarpıcı örnektir. Matematik bölümünden doktora sahibi olan arkadaşımızın, yurtdışı hakemli dergilerde makaleleri yayınlandı. Bunun yanında fotoğrafçılıkla uğraşıp çeşitli sergiler açtı. İlde kendi branşında 21 puan alarak birinci sırada olan arkadaşımızı puan sıralamasında takip eden kişilerin biri 10 diğeri ise 8 puan aldı. Bu durumda sizce hangisi atanmış olabilir? Tabi ki ‘Malum-Sen’ üyesi ve 1’inci sıradaki öğretmenimizin yarısı kadar puan alamayan Mesut Coşkun atandı. Bu sadece bir örnektir. Diğer branşlarda soruların hepsini yanıtlayan pek çok arkadaşta aynı durumdan şikâyetçidir. Yani mülakat bahane, yanaşmalar şahane. Bu filmi daha önce Müdür ve Müdür Yardımcılığı atamalarında da, Sürücü Kursu atamalarında da gördüm. Yazıklar olsun diyoruz! Haklarımızı, sizlere helal etmiyoruz. Hukuksal anlamda mücadelemize devam edeceğimizi de ilan ediyoruz”

“Sözümüz Okul idarecilerine değildir”

İş-Kur’dan gönderilen çalışanlar ile ilgili daha önce gazetemize konuşan Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, İş-Kur’un yönlendirdiği çalışanların, dağılımlarının düzensiz yapıldığını ifade etmişti. Ören, “Okullar şimdiye kadar hiç görmedikleri hizmetli sayısına ulaştı. Karaelmas ve Mithatpaşa İlkokulunda 7 kişi, Üzülmez Ana Okulu’nda 6 kişi çalıştırılmak üzere İş-Kur tarafından gönderildi. Bunlar benim bildiklerim. Bu liste uzayıp gidiyor. 2 veya 3 kişi ile yapılabilecek olan temizlik için küçük okullarda bile çalışan sayısı 7’yi bulabiliyor. Öğrendik ki çalışanlar, seçim öncesinde işe alınmış. Bu fazla sayıdaki işçi alımları seçim rüşveti değilse nedir? İlçelerde personel eksiği var ancak Merkez İlçeye bu kadar personel vermek ne kadar adil? Bu kişilerin parasını kendi cebinizden verecek olsanız, yine de alır mıydınız? Cevap ‘hayır’ ise Allah katında sorumluluğunuz var demektir” dedi.

Ören, kamuoyunu uyararak “Paralarınız çarçur ediliyor. Hizmet, ‘Sarı Sendika’ üçgeninde yanaşmalara ve yandaşlara veriliyor.  Türk Eğitim-Sen olarak sözümüz okul idarecilerine değildir. Bu arkadaşlarımızın görev almasını ve sosyal devlet anlayışını olumlu buluyoruz. Ama 2 kişi ile yapılabilecek görevleri 8-10 kişinin verilmesine göz yumamayız. Susmayacağız, mücadele edeceğiz. Takdir Allah’ın. Saygıyla” şeklinde konuştu.