Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan orman yangınlarıyla mücadele eğitimleri tamamlandı.

Orman bölge müdürlüğü sorumluluk sahasında yer alan Zonguldak ve Bartın illeri işletmelerinde bugüne kadar gerçekleştirilen Orman Yangınlarıyla Mücadele Eğitimlerinin sonuncusu Orman Genel Müdürlüğü Yangın Daire Başkanlığı yetkililerinin de katılımıyla, daha geniş kapsamlı olarak yangına hassasiyeti yüksek olan Bölge Müdürlüğümüze bağlı Karabük ili İşletmelerinde (Karabük-Safranbolu-Yenice) yangın organizasyonunda görevli personelin eğitimi için 10.06.2020 Çarşamba günü Karabük –Cemaller Orman Deposunda gerçekleştirildi.

Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı, Orman Genel Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Daire Başkan Yardımcısı Özkan Özbedel, Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Pınar, Orman Genel Müdürlüğü Makine Mühendisi Uzman Cahit Demirtürk, Orman Koruma Şube Müdürü Ersan Kabakcı, Teknisyen Bünyamin Aydın,Koruma Şube Müdürlüğü Personeli, İşletme Müdürleri, İşletme Müdür Yardımcıları, İşletme Şefleri, Orman Muhafaza Memurları ve yangın işçilerimiz katıldı.

 

Eğitimde yangın sezonunun başlamasıyla birlikte personelin muhtemel bir yangına karşı hareket kabiliyeti, reaksiyon süresi, kriz ve stres yönetimi becerisini artırmak, orman yangınlarında kullanılacak araç ve gereçlerin eksikliklerinin tamamlanması hususu hatırlatılarak, yangın öncesi, yangın esnasında ve yangın sonrasında yapılacak tüm iş ve işlemlerin gerekli emniyet tedbirleri alınmak kaydıyla nasıl yerine getirileceği uygulamalı olarak anlatıldı. Ekiplerce mevcut olan araç ve gereçlerin kontrolü de yapıldı.

 

Eğitimin ikinci bölümünde Karabük İşletme Müdürlüğü toplantı salonunda Orman Yangınlarıyla Mücadele Daire Başkan Yardımcısı Özkan Özbedel tarafından sunum şeklinde teorik bilgiler verildi.

 

Orman yangınlarının önlenmesi açısından yangına mahal verebilecek olumsuzluklara karşı alınması gereken tedbirler, erken müdahalenin önemi, yangın ihbarlarının ivedilikle yapılması, alınan ihbarların değerlendirilmesi, yasal sorumluluklar ve hukuki yaptırımlar konularında da katılımcılara bilgiler verildi.

 

Yapılan açıklamada, "Özellikle göreve yeni başlayan ve yangına hassasiyeti yüksek işletmelerimizde görev yapan Orman İşletme Şeflerimiz, Orman Muhafaza Memurlarımız başta olmak üzere tüm katılımcılar açısından oldukça verimli geçen eğitimin gerçekleşmesinde emeği geçen Orman Genel Müdürlüğümüz yetkililerine ve personelimize teşekkür ederiz." denildi. (Haber Merkezi)