Orman Genel Müdürlüğü Orman Zararlılarıyla Mücadele(OZM) Dairesi Başkanı Fatih Ülküdür, beraberinde Şube Müdürleri Akın Emin, Özgür Toprak ve teknik elemanlarla Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret ederek son zamanlarda bölgede yoğun zarar yapan kestane gal arısıyla mücadele çalışmalarını inceledi.

OZM Dairesi Başkanı Fatih Ülküdür’ü Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Pınar, Koruma Şube Müdürü Ersan Kabakcı ve Gökçebey Orman Fidanlık Müdürü Şenol Çakmaklı ve teknik elemanlar, Gökçebey'deki Orman Zararlılarıyla Mücadele Teşhis ve Tanı Laboratuvarında karşıladı.

Laboratuvarda yapılan çalışmalarla ilgili incelemelerde bulunan OZM Dairesi Başkanı Fatih Ülküdür ve beraberindeki Şube Müdürleri tarafından Laboratuvarda görevli teknik elemanlara özellikle son dönemde bölgede yoğun zarar yapan Kestane Gal Arısı ile biyolojik mücadele kapsamında laboratuvarda üretilmesi planlanan Torymus sinensis’in üretim süreci ile ilgili istişarelerde bulunuldu.

Daha sonra Daire Başkanı Fatih Ülküdür Kestane Gal Arısı ile Zonguldak ili Göbü ve Şirinköy mevkiilerinde yürütülen mekanik mücadele çalışmaları yerinde görmek için çalışma sahalarına giderek yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmede bulundu.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Beyazlı, OZM Dairesi Başkanı ve beraberindeki heyete yaptıkları destek ve bilgilendirme için teşekkür etti.  (Haber Merkezi)