Vali Ali Kaban ve TSO Başkanı Metin Demir’in projeleri başlamadan bitti… TSO, galericilere 450 bin liraya ofis satmak isteyince galericiler isyan etti

Oto Zort!

Zonguldak Valisi Ali Kaban ile TSO Başkanı Metin Demir’in birlikte hazırladığı ve basın toplantısıyla tanıttığı OTOZON projesi başlamadan bitti. Vali Ali Kaban projeyi TSO üzerinden yapmakta ısrar edince kentte bulunan 22 oto galeri sahibi, 186 metrekare üzerine yapılan 2 katlı galerileri 450 bin liraya satmaya kalkan TSO’ya tepki yağdı. Projedeki galeriler, devletin rayiç birim fiyatları üzerinden yapılırsa 200 bin liraya yapılabiliyor.

“GALERİCİLERİ SOYMAK İSTİYORLAR”

Zonguldak Oto Galericileri Derneği Başkanı Mustafa Özcan, Vali Ali Kaban ve TSO Başkanı Metin Demir ile konuyu görüştüğünü belirterek, “Bu rakamlarla hiçbir arkadaşım buradan yer almaz. Vali Bey’in amacını anlayamadım. Galericiler olarak bu siteyi istiyoruz… Vali Bey’e burayı bize verin biz yapalım dedim. Kendisi de ‘TSO yapmazsa projeyi yapmam’ dedi. Otozon projesi esnafa mı yapılmak isteniyor, birilerine mi? Bu düpedüz soygun. Galerici esnafını soymak istiyorlar.” dedi.

BU NASIL TAKAS?

Öte yandan Zonguldak kamuoyu Vali Ali Kaban ile TSO Başkanı Metin Demir arasından yapılan takası konuşuyor. 2 dönümlük arazi üzerine kurulu olan TSO binasının Valilik binası yapılması karşılığında eski gümrük müdürlüğünün üzerinde bulunduğu yaklaşık 10 dönümlük araziyi TSO’ya veren Ali Kaban’ın bu kararının da ileride telafisi olmayacak kamu zararına neden olacağı iddia ediliyor… Bilindiği gibi önceki TSO Başkanı Salih Demir, geçtiğimiz yıllarda TSO binasının 4’üncü katını dünürleri Teoman Papila’ya satmış, satış rakamı açıklanmamıştı. Zonguldak esnafı, TSO’nun yapacağı yeni binalarda kiralama ve satışların kime ya da kimlere yapılacağını merakla bekliyor.