İşçi emeklilerinin sorunlarını dinleyen Milletvekili Adayı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Zeki Çakan:

“BANA OY VERİN, HELAL OLSUN DEDİRTEYİM”

MHP Zonguldak 1’inci Sıra Milletvekili Adayı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Zeki Çakan, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TÜED) Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş’i ziyaret ederek işçi emeklilerinin sorunlarını dinledi.

İşçi ve emeklilerin sorunlarına da çözüm bulmak için yola çıktığını belirten Çakan, “Ağabeyliğe soyundum. Nasıl belediye başkanlığı dönemimde yaptığım işlerde ‘helal olsun’ dedirttiysem, bana oy verin milletvekili seçildiğimde de ‘helal olsun’ dedirteyim. Zonguldak artık masaya yumruğunu vurmalı. İşçi ve emekli bu iktidarı desteklememeli.” dedi.

“İŞÇİ VE EMEKLİ BU İKTİDARI DESTEKLEMEMELİ”

Ülke ve Zonguldak gündemindeki izlenimlerini anlatan Çakan, “İşçi emeklilerimizin sorun ve sıkıntılarını, isteklerinin yanı sıra da mevcut iktidarın bu derneklerimize bakış açısını görmek için geldik. Görev aldığımızda bunların üzerine düşerek çözüm yollarını arayacağız.  İşçi ve emeklilerimiz meseleleri, ‘Yapılmalıdır, edilmelidir, beklenmektedir.’ diye hep gelecek zamandan bir umut bekleyerek dile getirildi. İşçi emeklisi sorunlara değinmeyen bir iktidarı desteklememeli. Biz de bu meseleleri gündeme getirebilmek için buradayız. Daha iyi bir ortamda size hayat şartlarını sağladığımız günleri şu anda herhalde arıyorsunuz. Netice itibariyle biz memur ve işçi çocuğu Zonguldak’ta yaşayan doğan herkes Zonguldak da işçinin ne olduğunu Türkiye genelini ispatlamış yörede ve bilgide bulunuyoruz.” dedi.

“USLU MİLLETVEKİLİ DESİNLER”

İktidar milletvekillerinin yerlerini korumak için Zonguldak’ın sorunlarını Ankara’da dile getirmemesinin sebebini anlatan Çakan, “Bir tek Çatalağzı santralini özelleştirmeselerdi o santralin Türkiye Taşkömürü Kurumu’na, daha önce bizim dönemimizde Kardemir 1 liraya nasıl işçiye verildiyse, verselerdi. Şu anda 9000 ton üretilen kömür 2000 tona çıkardı. 2000 tona kömürün çıkması için en az 5000 tane adam işe alınırdı. TTK zarardan kurtulup elektrik satardı. Ham maddesi bizde, yakıt bizde niçin bunların üzerine gidilmiyor? Çünkü hiç kimse Başbakanının, Bakanının, Cumhurbaşkanının karşısına çıkıp bu meseleleri anlatacak cesareti kendinde bulamıyor. “Aman, ben hiçbir şeye karışmayım. Oturayım. Parmak kaldırayım, indireyim. Çok uslu bir Milletvekili desinler. Bir dahaki bu koltuğu garanti altına alayım.”diyorlar.  Yok öyle bir şey ve eğer biz bunları dile getirmez ve söylemezsek bundan sonra da bunları daha çok gelen Milletvekili adaylarına ve Milletvekillerine söylersiniz”

“TAKIM TUTAR GİBİ TARAF OLMAYIN”

Zonguldak’ın git gide geriye gittiğini ve iktidarın niyetlerinden faydalanamadığını belirten Çakan, “Bu iktidarın nimetleri gidiyor. Çok şeyler yapılan yerler de var. Zonguldak’a niye yapılmıyor? Çünkü Zonguldaklı bu konuyla ilgili fazla istekte bulunmuyor. Ağlamayan çocuğa meme verilmez. Beni çok iyi tanıyorsunuz, geldim. Takım tutar gibi taraf olmayın. Hangi aday daha fazla size hizmet edebilecek, hangi siyasi partinin bugün ülkenin bölünmez bütünlüğü yönünde demokratik, sosyal, hukuk devletlerin birliği beraberliği var oluşu yönünde gelecekte hizmet edecek ve şu anda hangi değerleri koruyor ve korumaya çalışıyor, lütfen bunlara dikkat edelim.” şeklinde konuştu.

Haber: Nermin AKKAYA