OYNANMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

**************

Zonguldak Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, liglerin oynatılıp oynatılmayacağı yönünde açıklamalarda bulundu.

Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, Bölgesel Amatör Lig (BAL) ekiplerinden Ereğli Belediyespor’un ve Devrek Belediyespor’un müsabakaları oynamamak için Türkiye Futbol Federasyonu’na  (TFF) dilekçe verdiklerini hatırlatarak, “Amatörlerin oynanmayacağını düşünüyorum.” dedi. Malkoç, 2. Amatör Lig ve 1. Amatör Lig’in önümüzdeki sezon birleştirilmesi konusunda TFF’ye yaptıkları başvurunun olumlu sonuçlanacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Amatörlerin oynanmayacağını düşünüyorum''

Amatör liglerin oynatılmayacağı yönünde düşüncesi olduğunu belirten Malkoç, “BAL oynatılmayınca Süper Amatör Lig’in de oynatılabilme şansı yok. Bu benim şahsi fikrim. Duyum almış değilim. Oynanmaması yönünde BAL’da ki iki kulübümüzde dilekçe verdi. Amatörlerin oynanmayacağını düşünüyorum.” dedi.

''Play off oynatabilirler''

Akıbeti merakla beklenen alt ligler için TFF ile 2 ve 3. Lig Kulüpler Birliği 25 Haziran Perşembe günü yeniden bir araya gelecek. Liglerin tescil edileceği söylentilerine rağmen henüz bir kararın olmadığını hatırlatan Malkoç, “2. Lig ve 3. Lig konusunda da TFF’nin ne gibi bir düşünce içerisinde olduğunu bilmiyoruz. Müsabakaları oynatmazlarsa bile play-off sistemini oynatabilirler. Onların vereceği karar göre değerlendireceğiz.” ifadelerine yer verdi.

 

Kulüpleri çoğunluğunu oynanmasını istemiyor''

Yeni Tip Coronavirüs (COVİD-19) pandemisi nedeniyle liglere uzun süre ara verilmesinin kulüpler üzerinde olumsuz etkiye neden olduğunu vurgulayan Malkoç, “TFF’nin almış olduğu karar doğrultusunda 2. Lig, 3. Lig, BAL müsabakalarının, şimdilik olmak kaydıyla, 18 Temmuz tarihinde başlatılacağı açıklanmıştı. Bu kararlarla ilgili kulüplerden de gelen yoğun baskı üzerine TFF, imzalı dilekçe istedi. Dilekçelerde kulüplerin oynamayı isteyip, istemediği yönündeki kararlarına yer verildi. Kulüplerin yüzde 80’ini müsabakalarının oynanması taraftarı değil. Bu orana profesyonel kulüplerde, amatör kulüplerde dâhil.” şeklinde konuştu.

Özenli davranılacağını düşünüyorum''

Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç, amatör liglerde mücadele eden takımların müsabakaların oynanması halinde, belirlenen kurallar karşısında özenle hareket etmeyeceklerini söyleyen Malkoç, konu ile ilgili şu ifadelere yer verdi: “Amatör liglerde mücadele eden takımlara gelince, profesyonel liglerde alınacak önlemlerde olduğu gibi özenli davranılacağını düşünmüyorum. Müsabakalarında oynatılmayacağı düşüncesi içerisindeyim. Süper Amatör Lig ve BAL ile ilgili, Çarşamba günü toplanacak olan Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, kararı en geç Cuma gününe kadar duyuracak.”

Belki antrenman bile yapamayacaklar

Müsabakaların oynanması yönünde karar verilmesi halinde kulüplerin hazırlık yönünden büyük sıkıtı içerisine gireceklerini belirten Malkoç, “COVİD-19 Salgını nedeniyle stadyumlarımız, soyunma odalarımız, tesislerimiz ve kulüplerimizin belirlenen zamana kadar bir hazırlık yapabileceklerini sanmıyorum. Kulüplerle yaptığımız görüşmeler sonucunda gördüğüm kadarıyla, kulüpler belki antrenman bile yapamayacak.  Cuma gününe kadar netice açıklanacak.” dedi.

Olumlu karar çıkabilir''

Malkoç son olarak, 2. Amatör Lig’in oynanıp oynanmayacağı yönünde sürecin nasıl ilerlediği ile ilgili bilgi verdi. Malkoç, konu ile ilgili; “Bize bir yazı gelmişti, devresi tamamlanmayan liglerin oynanmaması yönünde. Bu yazının ardından bir tepki oluştu. Bir kulüplerle de diğer bölgelerle de temaslarda bulunduk. Her bölgede en azından kulüplerin mağduriyetlerinin giderilmesi açısından TFF bizden görüş istedi. Bizde Zonguldak olarak, 1 seneye mahsus 1. Amatör Lig’in 2. Amatör Lig ile birleştirilmesi ve bütün takımlarımızın bir üst lige alınmasını öngördük. Bu durumu Federasyon’a bildirdik. Bu konuyla ilgili de Cuma gününe kadar karar çıkacak. Bununla ilgili olumlu bir karar çıkacağını düşünüyoruz. Ligden çekilen takımlarımız hariç inşallah bir üst lige alınır ve takımlarımızın da mağduriyeti giderilmiş olur. “ dedi.