Zonguldak’ın Kdz. Ereğli ilçesinde 5 kişilik Kanyılmaz ailesi, tek odalı ve elektriksiz evde yaşam mücadelesi veriyor. Yeni yıla karanlıkta girecek olan aile evlerine kapı numarası ve elektrik verilmesini istiyor.

Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Aydınlar köyü Merkez Mahallesi’nde ikamet eden 5 kişilik Kanyılmaz ailesi, bir yıldır tek odalı ve elektriksiz evde yaşam mücadelesi veriyor. Evin kapı numarası olmadığı gerekçesiyle elektrik bağlanmadığını öne süren ailenin doğru dürüst ev eşyası olmamasına rağmen tek isteği ise, evlerine kapı numarası verilmesi ve elektrik bağlanması. Ailenin okula giden büyük kızı Nazmiye Kanyılmaz ise derslerini mum ışığında yapıyor. İçinde bulundukları durumdan dolayı ağzından tek kelime bile alınamayan 8 yaşındaki kız çocuğunun bakışları ise bir mesaj niteliği taşıyor.

Elektriksiz tek odalı evde yaşam mücadelesi verdiklerini belirten Kurtuluş Kanyılmaz (32), “Bir yıldır elektriksiziz 3 kız çocuğum var, birisi okula gidiyor. 8 yaşındaki kızım mum ışığı ile derslerini yapmaya çalışıyor. Yemeğimizi mum ışığında ve küçük tüpte pişirerek yiyoruz. Evimizin tek odası var. Zor şartlar altında yaşamaya çalışıyoruz. Ben evimize kapı numarası verilmesini ve elektrik bağlanmasını istiyorum” dedi.

Kurtuluş Kanyılmaz’ın eşi Nuray Kanyılmaz (28) da, “Bir yıldan beri elektriğimiz yok, çoluk çocuğumuz mağdur durumda mum ışığında işlerimizi halletmeye çalışıyoruz. Tek odalı evde yatıp kalkıyoruz. Büyük kızım okula gidip geliyor. Onun için sabahtan erken kalkıyoruz. Ama karanlıkta onu okula göndermek için yemek hazırlamada zorluk çekiyorum. Akşamları ise kızım derslerini mum ışında yapıyor. Yemeklerimizi ve her işimizi mum ışığında yapıyoruz. Elektrik olmadığı için çocuklarım akşam erkenden yatıyor. Ben evimize kapı numarası ve elektrik verilmesini istiyorum. Bizim kimsemiz yok, bize yardımcı olsunlar” diye konuştu.