Zonguldak’ta yaşayan ve maddi durumları iyi olmayan Ulama ailesi, daha iyi bir evde yaşamak için hayırseverlerden yardım bekliyor. KOAH hastası baba Hüseyin Ulama 2 çocuğuna bakmakta zorluk çekerken, 12 yaşındaki obezite hastası Ersin ise büyüyünce bilim adamı olmak istiyor.
Zonguldak Merkez’e bağlı Terakki Mahallesi Gündoğdu Sokak’ta yaşayan Ulama ailesi, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Zor şartlar altında 2 çocuğuna bakmaya çalışan 50 yaşındaki Hüseyin Ulama eşini bir sene önce kanser hastalığın dolayı kaybettiğini ve o günden beri psikolojik tedavi gördüğünü dile getirdi.
Hüseyin Ulama’nın çocuklarından 12 yaşındaki Ersin Ulama ise obezite hastası ve nefes darlığı çekiyor. 85 kilo olan Ersin’in tek hayali ise daha güzel bir evde yaşamak ve büyüyünce bilim adamı olmak.
EŞİNİ KANSERDEN KAYBETTİ
Hüseyin Ulama, bir sene önce eşini kanser hastalığından dolayı kaybettiğini ve o günden beri psikolojik tedavi gördüğünü ifade etti. Kendisinin de KOAH ve akciğer yetmezliği hastalığı olduğunu belirten Ulama, maddi sıkıntılar yüzünden zor günler geçirdiklerini söyledi. Oğlu Ersin’in obezite hastası olduğunu ifade eden baba yaşadıkları evde farelerle savaştıklarını ve daha iyi bir evde yaşamak için yardım beklediklerini söyledi. Yaşadığı sıkıntılardan bahseden Hüseyin Ulama, “Bir sene önce eşim kanser hastalığından vefat etti. O zamandan beri psikolojik tedavi görüyorum. Ben kendim de rahatsızım, KOAH hastalığı ve akciğer yetmezliği hastalıklarım var. Bu hastalıklardan dolayı raporlarım da var. Çalışamıyorum ve çocuklarıma da bakamıyorum. Bunun için çok yere müracaat ettim, hiçbir yerden sonuç alamadım. Valiliğe de gittim, sosyal yardımlaşmaya da gittim, çocuk esirgeme kurumuna da gittim. Eşimden 450 TL ölüm maaşı bağlandı onunla idare ediyoruz. Çocuklarımın durumu da iyi değil oğlum obezite hastası nefes darlığı var. Kızımın da annesine yakın hastalığı var. Evden memnun değilim, evde fareler var, farelerle savaşıyorum. Bir an önce evi değiştirmeye çalışıyorum ama maddi durumum yok, yardım eden de yok. 200 TL kira ödüyorum ama 4 aydır da kira ödeyemiyorum. Elektriğim, suyum kesildi. Elektriği kaçak kullanmak zorunda kaldım. Valiliğe başvurdum, elektrik ve su faturalarını aldılar benden ama daha sonra ret çıktı. Bakkaldan borç alıyoruz, oraya da 400 TL borcum var. Aldığım para oraya gidiyor elimde bir şey kalmıyor. Oğlum Ersin’in obezite hastalığı var, nefes darlığı çekiyor yolda yürüyemiyor. Onu da tedavi ettiremiyorum. Onun da tedavi olmasını ve zayıflamasını istiyorum” dedi.