Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, IŞİD’in Kobani’deki saldırılarını Türkiye’de eyleme çeviren PKK yandaşlarına gençlerden bayraklı ve protestolu tepki geldi.

Çaycuma Belediyesi düğün salonu yakınında toplanan yaklaşık 100 kişi, araçlarına donattıkları Türk bayraklarıyla Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD), Kobani’deki saldırılarını bahane ederek başta İstanbul, Van, Bingöl olmak üzere çeşitli illerde olaylar çıkaran, askere ve polise saldırı düzenleyen terör yandaşlarını protesto etti.Konvoya yaklaşık 60 araç katıldı. Gençler araçlarına astıkları Türk bayraklarıyla birlikte araçlarından marşlar çalarak ilçe merkezinde tur yaptı. Gençler daha sonra Atatürk anıtında toplanarak burada şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu yaptı, İstiklal Marşını söyledi. Ardından grup sözcüsü Enes Karagöz, basın açıklaması yaparak, IŞİD’ın Kobani’deki saldırılarını söz konusu alarak Türkiye’deki bazı illerde çıkan olayları, Bingöl de silahlı saldırı sonucunda şehit olan polisleri bayrak ve okul yakma girişiminde bulunan PKK yandaşlarını lanetleyerek şunları söyledi: “Irak Şam İslam Devleti’nin (İŞİD) Kobane’deki saldırılarını bahane ederek Türkiye’deki bazı güçler başta İstanbul, Diyarbakır olmak üzere Van, Bingöl ve çeşitli illerde bayrak yakarak, okulları taşlayarak esnafımızın ekmek kapısı dükkanlarının cam ve çerçevelerini indirerek eylem yaptı. Polise ve askere el uzatarak eylem yapan PKK yandaşlarını lanet ve şiddetle kınıyoruz.”

“BAYRAĞI TAŞIMAYA VE DALGALANDIRMAYA YEMİN ETTİK”

Atatürk anıtında toplanan 100 kişinin sözcüsü olan Enes Karagöz, “Kimse kimsenin canına, malına el süremez. Kimse kimsenin şehit kanlarıyla boyanmış al bayrağını yakamaz. Bizler bu bayrağı taşımaya, bayrağı göklerde dalgalandırmaya ant ve yemin etmiş Türk gençleri ve Türk vatandaşlarıyız. Kamuoyuna ilanen buradan duyuruyoruz” diye konuştu.

Grup basın açıklamasından sonra “Polise uzanan eller kırılsın", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları atarak olaysız dağıldı.