Zonguldak Fotoğraf Derneği Başkanı İbrahim Kerem Öztürk Denizli'de, DEFSAD Fotoğraf Günleri etkinlikleri kapsamında "Marş Mira 2016" sunumumu gerçekleştirdi. Gerçekleşen sunumda duygulu anlar yaşandı.

Marş Mira nedir?

1992-1995 Bosna savaşı sırasında Birleşmiş Milletler Srebrenitsa da dahil olmak üzere 6 bölgeyi güvenli bölge ilan etmişti. Hollanda birliği tarafından korunan şehir hiç bir savunma yapılmaksızın 11 Temmuz 1995 tarihinde Sırp güçlerine teslim edildi. Sırp kuvvetlerinden kaçmak isteyen 15.000 civarında Boşnak dağlara yöneldi. Yoğun Sırp bombardımanı altında orman içlerinden gece gündüz yürüyerek kurtarılmış bölge Tuzla’ya ulaşmaya çalışan gruptan ancak 5.000’i bunu başarabilecekti. Uzun yıllar “Ölüm Yürüyüşü” olarak adlandırılan bu yolculuk “Barış Yürüyüşü” adı altında her yıl uluslararası katılım ile Srebrenitsa’da ve bu yürüyüş yolunda hayatlarını kaybedenleri anmak için tekrarlanıyor.

Fotoğraf Sanatçısı İbrahim Kerem Öztürk de 2016 yılında bu yürüyüşe katılmış ve 3 gün süren 110 Km’lik bu yürüyüşte çektiği fotoğraf ve videolardan oluşan sunumunu daha önce Zonguldak Fotoğraf Derneği'nde sunmuş ve yaşadığı deneyim ve gözlemlerini aktarmıştı. Öztürk bu kez Denizli Fotoğraf Sanatı Derneği'nin davetlisi olarak gittiği Denizli'de sunum gerçekleştirdi. Bosna Hersek Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak ile Dünya Bosna Hersek Göçmenleri Birliği Başkanı Hasan Sehovic de sunumu izleyenler arasındaydı.