Açıldığı günden itibaren mali sorunlar yaşayan Level Hastanesi, aylardır çalışanlarına maaş vermiyor. Hastaneye gelen hacizlerin önünü kesmek İş Mahkemesi’nde açılan iflasın ertelenmesi davasını kazanan hastane yönetimi, mahkeme tarafından atanan kayyum heyetini hiçe sayarak 7 aydır verilmeyen maaşlarını talep eden 15 personeli işten attı. Hastane personeline yaklaşık 1.5 milyon lira borcu olan Level Hastanesi bununla da yetinmeyerek, işten attığı 15 personelden zimmet tutanağıyla verilen iş pantolonlarını geri istedi… Bu talep karşısında neye uğradıklarını şaşıran personel o pantolonları iade ettiler. Ancak yönetimle görüşme talepleri kabul edilmedi…

DOKTORA VAR, İŞÇİYE YOK!

Yaklaşık 160 personelin çalıştığı hastanede hakkını arayan kişinin işten çıkarıldığını iddia eden atılan işçiler, “14 ay önce açılan Level Hastanesi’nde çalışan 160 arkadaşımız da mağdur. Kış günü evine kömür alamayan, hatta cebinde ekmek parası olmayan, işe yürüyerek gelip giden arkadaşlarımız var. Hepsi bir umutla maaşların ödenmesini bekliyor. Mahkeme tarafından atanan kayyum heyeti 2015 Ocak ayı itibariyle tüm alacaklarımızın verileceğini söyledi ama sözler tutulmadı. Doktorlar binlerce lira maaş alıyor ama çalışanlara asgari ücreti çok görüyorlar. Köle gibi mesai almadan çalışıyorduk. Hastaları mağdur etmeden fedakarca çalıştık ama sadece maaşımızı istediğimiz için kapının önüne koyulduk” dediler.

VEZNE PERSONELİ AMELİYATA GİRMİŞ!

İddiaya göre, başlangıçta 250 personelle hizmet veren Level Hastanesi, mali kriz nedeniyle bu sayıyı 160’a kadar çekince temizlik ve sekretarya görevinde çalışanlar, doktorlar ve hemşirelerin yaptığı işleri yapmaya başladı. Vezne görevlisinin ameliyatlara girerek skopi çektiğini, sekreterlerin ekg ve efor çekimi yaptığını, hatta tansiyon ölçüp holter cihazı taktığını iddia eden işten çıkarılan işçiler, gerekirse bu konuyla ilgili müfettişlere ifade verebileceklerini söylediler. Sağlık personelinin eksik olması nedeniyle hastanede mesai saati bitiminden sonra kaçak hemşire ve sağlık teknisyeni çalıştırıldığını ifade eden işçiler, “Bize asgari ücreti çok gören Hastane Müdürü Erdem Üner, kendisi aylardır hiçbir lüksünden ödün vermeden 5 yıldızlı otelde yaşıyor. Hasta olan arkadaşlarımız maaş alamıyorlar ama muayene ücreti vermeden tedavi edilmiyor. Hakkımızı aradığımız için işsizlik maaşı alamamamız adına çıkış kodlarımızı değiştirmişler. Bu haksızlığın son bulmasını en azından diğer arkadaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz” şeklinde konuştular.

MUSTAFA ÖZDEMİR