Sayıştay raporlarında Zonguldak Belediyesi’nin yaptığı yardım ve bağışların bir önceki yıla oranla yüzde bin arttığı ortaya çıktı....

PARALAR YANDAŞA MI GİTTİ?

Sayıştay raporları açıklandı... “Ben yaptım oldu” diyen Belediye Başkanı Selim Alan’ın yönetimindeki Zonguldak Belediyesi’nin bütçesindeki yardım ve bağış miktarlarındaki artış sayıştay raporlarına takıldı. Sayıştay yardım ve bağış paralarındaki yüzde binlik artışa dikkat çekti. Yüzde binin üzerindeki artışı duyan Zonguldaklılar, “Bu yardımlar kime ve ne zaman dağıtıldı? Ya sadece yandaşlara dağıtılıyor ya da yardım ve bağış adı altında vurgun yapılıyor. Bu şaibelerin bitmesi için Başkan Selim Alan bu paraların kimlere verildiğini açıklasın” dediler. 

TUTARLAR FARKLI 

Aynı Sayıştay raporunda Bilanço ve Faaliyet Sonuçları Tablosundaki çelişki dün ulusal haber kanallarına haber oldu. Raporda, “Zonguldak Belediyesinin 2019 yılı faaliyetleri kapsamında, yılsonunda hazırlanan bilanço ve faaliyet sonuçları tablosundaki faaliyet sonuçlarının aynı tutarda olması gerekirken farklı tutarlarda olduğu ve bunun sonucu olarak bilançonun aktif ve pasif toplamlarının birbirine denk olmadığı tespit edilmiştir” ifadelerine yer verildi. 
Sayıştay, farka yol açan kayıtların düzeltilmesi ve ilgili temel mali tabloların doğru sonuçları göstermesinin sağlanmasını istedi.